"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ''ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ;



ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ, ΣΕΒΑΣΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ Κ. ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ.  MΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.

5 σχόλια:

  1. "Οι Ορθόδοξοι στην Ελλάδα το 1924 είδαν να ανατρέπεται η λατρευτική αρμονία της ανά τον κόσμο Εκκλησίας του Χριστού, αρμονία που βασίλευε 16 ολόκληρους αιώνες. Είδαν την περιφρόνηση προς τις παραδόσεις της Εκκλησίας, είδαν την συγκρητιστική ερωτοτροπία με τους αιρετικούς της Δύσεως, που ήταν η πραγματική αιτία της εισαγωγής του δυτικού καλενδαρίου, και το χειρότερο απ' όλα είδαν την κρυμμένη άρνηση του αλάθητου των αποφάσεων της Εκκλησίας, που τελικά φανερώθηκε σε όλη της την δόξα με την άρση του αναθέματος κατά του Παπισμού το 1965. Με άλλα λόγια αντιλήφθηκαν, ότι το σκάφος της Ελλαδικης Εκκλησίας είχε προσκρούσει σε ύφαλο και άρχισε να κάνει νερά. Η αλλαγή του ημερολογίου ήταν η πρώτη μπαλταδιά στον κορμό της Εκκλησίας, της οποίας το κόψιμο σχεδιαζόταν από μακρού. Θα έπρεπε να είναι τυφλός κανείς για να μη δει και να μη καταλάβει, ότι αυτοί που έδωσαν την πρώτη μπαλταδιά δεν θα σταματούσαν, αλλά θα συνέχιζαν."
    Απο το "Κατά ενωτικών" του Αλ. Καλομοίρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν η αλλαγή του ημερολογίου διεταραξε την ενότητα της Εκκλησίας γιατί οι του Παλαιού δεν είστε ενωμένοι μεταξύ σας ώστε να δούμε κι εμείς τη Χάρη του Αγ. Πνεύματος σε σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύλογη η απορία σας, αγαπητέ, και ευχαριστώ για το σχόλιό σας. Αυτό συμβαίνει πολύ απλά, διότι δεν είναι όλοι οι του Παλαιού σωστοί. Υπάρχουν και εδώ πολλοί πλανεμένοι που διέσυραν και έσχισαν τον Ιερό μας Αγώνα με τις πλάνες και τις κακοδοξίες τους. Γι' αυτό και ο οσιακής μνήμης Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος έκανε διάκριση ανάμεσα στους "νομίμως και μετά συνέσεως και διακρίσεως αγωνιζομένους" και στους "φανατισμένους και έχοντας ζήλον αλλ' ου κατ' επίγνωσιν" Παλαιοημερολογίτες. Ο Θεός μαζί σας και να είστε καλά!

      Διαγραφή