"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Για τον Άγιο Σπυρίδωνα και περί Θαυμάτων υπέρ του Πατρίου Ημερολογίου (Ομιλία Θεοφιλ. Επισκόπου Γαρδικίου κ. Κλήμεντος)


4 σχόλια:


  1. Παρακαλούθησα με προσοχή ολόκληρο το βίντεο. Θαύμασα την γλυκύτητα και την δογματική ακρίβεια των λόγων του Σεβασμιωτάτου Γαρδικίου.

    Συγκινήθηκα με την περιγραφή των θαυμάτων και των μαρτυρίων που πέρασαν στους διωγμούς οι Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί για την Αγάπη του Χριστού και της Εκκλησίας Του.

    Μια ερώτηση όμως : Οι Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί πέρασαν τόσα βάσανα και πόνους και διωγμούς για να καταλήξουμε στο νόμο 4301/14 που ορίζει:

    Άρθρο 12
    Εκκλησιαστικό Νομικό Πρόσωπο

    1. Εκκλησία είναι η ένωση τουλάχιστον τριών θρη­σκευτικών νομικών προσώπων της αυτής θρησκείας, η οποία έχει επισκοπική ή συνοδική ή άλλη κεντρική δομή, λειτουργεί βάσει του κανονισμού της και διοικεί­ται από εκλεγμένα ή διορισμένα, ατομικά ή συλλογικά όργανα."

    Κάτι δεν ταιριάζει Σεβασμιώτατε Γαρδικίου. Κάτι δεν ταιριάζει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυριάκε άστο, είναι ενα θέμα που πονάει. Υπάρχει και διχασμός πιστών υπογραψάντων και μη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Το ξέρω αγαπητέ Στυλιανέ. Το θέμα είναι ότι με αυτό το νόμο, αρχίζουν και "μαζεύουν" σιγά - σιγά τους Ναούς σε Θ.Ν.Π. και μετά (όταν θα σκάσει η κακοδοξία) θα καταλήξουμε στο σημείο να μην υπάρχει καθαρό θυσιαστήριο για να τελεστεί η Θεία Λειτουργία και θα ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή.

      Θυμίζω το σχετικό βίντεο του π.Θεοδωρήτου Μαύρου και το πως ακριβώς προειδοποιούσε τους ΓΟΧ (προς το τέλος του βίντεο)

      https://www.youtube.com/watch?v=H5v8zCq7tTA

      Διαγραφή
    2. Ἀγαπητέ ἐν Χριστῷ ἀδελφέ, Κυριάκο, συμφωνῶ ἀπολύτως μέ τά ὡς ἄνω σχόλιά σου. Ἐπίσης, σ' εὐχαριστῶ γιά τήν παράθεσιν τῆς ὡραιοτάτης ἐπικαίρου ὁμιλίας τοῦ π. Θεοδωρήτου, τήν ὁποίαν δέν ἐνθυμοῦμαι νά εἶχα ξανακούσει.

      Διαγραφή