"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

ΔΙΩΓΜΟΣ ΓΝΗΣΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ (ΓΕΩΡΓΙΑ 2004)

Όσοι έχουμε διαβάσει για τις παλιές διώξεις των Παλαιοημερολογιτών στην Ελλάδα και τους ξυλοδαρμούς από την Αστυνομία, η οποία εισέβαλε μέχρι και σε ναούς μας, μόνο με την φαντασία μας μπορούμε να οπτικοποιήσουμε τα γεγονότα εκείνα. Το παρακάτω βίντεο όμως μας βοηθά στο να έχουμε μια εικόνα από τότε. Είναι βίντεο από την εισβολή της Αστυνομίας στο ναό Παναγία Πορταΐτισσα των Γνησίων Ορθοδόξων αδελφών μας στην Γεωργία το 2004, κατά την οποία ξυλοκοπήθηκαν ανελέητα πολλοί αδελφοί μας και συνελήφθη ο ιερέας μας π. Βασίλειος Μκαλαβισβίλι (βλ. και εδώ: http://www.hsir.org/Annals_el/2b1012GeorgiaAK320.pdf).

7 σχόλια:


  1. Από τους διωγμούς φαίνεται ποιος ακριβώς ακολουθεί και υπηρετεί την Αλήθεια.

    Μτ Ε-12. χαίρετε και αγαλλιάσθε, ότι ο μισθός υμών πολύς εν τοις ουρανοίς. ούτω γαρ εδίωξαν τους προφήτας τους προ υμών.

    Ιω ΙΕ-20. μνημονεύετε του λόγου ου εγώ είπον υμίν. ουκ έστι δούλος μείζων του κυρίου αυτού. ει εμέ εδίωξαν, και υμάς διώξουσιν. ει τον λόγον μου ετήρησαν, και τον υμέτερον τηρήσουσιν.

    Ιω ΙΕ-21. αλλά ταύτα πάντα ποιήσουσιν υμίν δια το όνομα μου, ότι ουκ οίδασι τον πέμψαντα με.

    Ιω ΙΕ-22. ει μη ήλθον και ελάλησα αυτοίς, αμαρτίαν ουκ είχον. νυν δε πρόφασιν ουκ έχουσι περί της αμαρτίας αυτών.

    Ιω ΙΕ-23. ο εμέ μισών και τον πατέρα μου μισεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Αγαπητέ μου αδελφέ Νικόλαε, σου εύχομαι με όλη μου την καρδιά, Χρόνια Πολλά για την ονομαστική σου Εορτή και με τη Χάρη του Θεού να συνεχίσεις τον αγώνα σου δυναμικά και με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόλις πήρα απο τον προαστιακό κάποιους Γεωργιανούς κληρικούς και τους πήγα στο μοναστήρι του αρχιεπισκόπου Καλλινίκου.
    Την Πέμπτη έχουν σύνοδο οι γοχ και θα παιχτούν πολλά με τους κληρικούς της Γεωργίας... [ θα επανέλθουμε ]
    Τους ρώτησα για τον κληρικό του άρθρου και μου είπαν:
    Συλλειτουργούσαν ο π. Βασίλειος και ο π. Γαβριήλ [ έγγαμοι και οι δύο ] όταν έκανε Ντού ένα θωρακισμένο στρατιωτικό όχημα.... κατόπιν τους φυλάκισαν.
    Ο π. Γαβριήλ βγήκε μετά απο 10 μέρες, ενώ ο π. Βασίλειος αποφυλακίστηκε μετά απο 5 χρόνια!!!

    Ο π. Βασίλειος - γνωστός εξτρεμιστής, είχε τουμπάρει πολλά περίπτερα ιεχωβάδων κλπ αλλά στην τελευταία του επιδρομή εναντίον των ευαγγελιστών δεν στάθηκε τυχερός.
    Ο λόγος;;
    Ο τότε πρόεδρος Μπους των USA ήταν μέλος της ίδιας σέκτας, οπότε... την πλήρωσε άσχημα προς παραδειγματισμό
    ο π. Βασίλειος - την ευχή του νά’ χουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πραγματικό πρόσωπο της "άγαπης" των οικουμενιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή