"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Π. Φίλιππος στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ: Κάτω τα χέρια από τους μοναχούς του Αγίου Όρους


Η πρόσφατη καταδίκη του Αρχιμανδρίτη Μεθόδιου και μοναχών της παλαιάς αδελφότητας της  έχει θορυβήσει ιδιαίτερα γέροντες του Αγίου Ορους.
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ του  από το κελλί της αδελφότητας των Θωμάδων στη Μικρά Αγία Αννα: «Ως Αγιορείτες γνωρίζουμε ότι οι 20 Μονές του Αγίου Ορους είναι αυτοδιοίκητες. Είναι μεν ελληνική επικράτεια αλλά είναι Μονές αυτοδιοίκητες.. Δεν μπορούν τα δικαστήρια να ασχολούνται με θεολογικά και εκκλησιολογικά θέματα.
Η θεολογική κι εκκλησιολογική ανάλυση είναι θέμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Τα δικαστήρια δεν έχουν τα προσόντα να καταδικάζουν μοναχούς για τέτοια θέματα. Διαφωνούμε κάθετα με την απόφαση αυτή, καθώς προσβάλει το Αγιο Ορος, την Εκκλησία και τους απανταχού Χριστιανούς. Τέτοιες αποφάσεις έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο Αγιο Ορος και στην πατρίδα μας».
ΠΗΓΗ: http://www.vimaorthodoxias.gr/agioreitika-nea/p-filippos-sto-vima-orthodoxias-kato-ta-cheria-apo-tous-monachous-tou-agiou-orous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου