"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΕΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΦΙΛΗ


Πολυχρονεμένε μου κ. Υπουργέ,
Καταρχάς επιτρέψτε μου να εκφράσω την συμπαράστασή μου για την επίθεση που δεχθήκατε και δέχεσθε όταν μερικά ποταπά και άθλια ανθρωπάκια τολμούν να Σας προτείνουν να παραιτηθείτε, νομίζοντας οι αχαΐρευτοι πως εδώ έχουμε κάποια δημοκρατία, όπου το πλήθος των αμόρφωτων αγροίκων τολμά να έχει και λόγο για το ποιος θα είναι Υπουργός Παιδείας και ποιος όχι.
Επιθυμώ να απευθύνω στην Υψηλότητά Σας τρία σύντομα μηνύματα:
α. Για το μάθημα των Θρησκευτικών. Η μείωση του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Δημοτικό Σχολειό, με λύπησε αφάνταστα, διότι ανέμενα από έναν συνεπή και ειλικρινή Αντιχριστιανό, όπως η Υψηλότητά Σας, την πλήρη κατάργηση του μαθήματος αυτού, που εδώ και δεκαετίες έχει γίνει αντί για μάθημα Ορθόδοξης Κατήχησης και Ομολογίας, ένα μάθημα διαστροφής, στο οποίο κακοποιείται βάναυσα η Προσωπικότητα του Θεανθρώπου Χριστού και η Διδασκαλία της Ορθοδοξίας, τόσο μέσα από τα από τα άθλια διδακτικά εγχειρίδια, όσο και με τον τρόπο της διδασκαλίας από πολλούς δασκάλους (οι οποίοι όμως, οφείλουμε να ομολογήσουμε, κακοποιούν λιγότερο το μάθημα, από ότι οι λεγόμενοι "θεολόγοι" στη Μέση Εκπαίδευση).
β. Για το χωρισμό Εκκλησίας - Κράτους. Πολυχρονεμένε μου, δεν είναι δυνατόν ένα άθεο Κράτος να διαθέτει ακόμη επίσημη Εκκλησία, όταν μάλιστα η δεύτερη το έχει χρησιμοποιήσει για να καταστείλει κάθε προσπάθεια διαχώρισης του απαίσιου αυτού μείγματος. Σας παρακαλώ διακόψτε αμέσως κάθε μισθοδοσία όσων πιστεύουν στον Χριστό, ο Οποίος δίδασκε ότι ο μισθωτός δεν είναι ποιμένας.
γ. Για την ευχή μου να είστε Υπουργός Παιδείας για πολλά πολλά πολλά χρόνια. Υψηλότατε Αυθέντη, σύμφωνα με μια ιστορία που άκουσα, κάποτε ο  πιθανόν πρόγονός Σας, τύραννος των Συρακουσών Διονύσιος έμαθε ότι βρέθηκε ένας και μοναδικός άνθρωπος που ευχόταν για αυτόν να ζήσει πολλά χρόνια. Έσπευσε λοιπόν προς συνάντηση του, και μόλις έφθασε αντίκρυσε μια γριά, η οποία, στην ερώτησή του γιατί σε μια χώρα που όλοι εύχονται τον θάνατό του, αυτή τον πολυχρονίζει, εκείνη του απάντησε: "Πολυχρονεμένε μου, πριν πολλά χρόνια ανέβηκε στην εξουσία ένας τύραννος (σ. ημ. νομίζω ήταν πρόγονος της Μαριέττας Γιαννάκου), ο οποίος μας έκανε τον βίο αβίωτο. Τότε παρακάλεσα τους θεούς να τον πάρουν από την ζωή για να γλυτώσουμε. Όντως μετά από λίγο ο τύραννος πέθανε. Όμως ο νέος τύραννος (σ. ημ. νομίζω ήταν πρόγονος της Άννας Διαμαντοπούλου) ήταν ασυγκρίτως χειρότερος από τον προηγούμενο και η ζωή μας έγινε κόλαση. Τότε ξαναπαρακάλεσα τους θεούς να τον πάρουν και αυτόν από την ζωή. Το οποίο και έγινε. Αλλά μετά ήρθες εσύ, ο τρις χειρότερος, ο απαισιώτατος, ο μεγαλύτερος τύραννος που έχει υπάρξει ποτέ και μας μαύρισες την ψυχή, καταστρέφοντας κάθε ελπίδα και όνειρό μας. Από τότε παρακαλώ τους θεούς να ζήσεις πολλά πολλά χρόνια, γιατί ποιος ξέρει πως θα είναι ο επόμενος...". 
Πολλά τα έτη Σας, Πολυχρονεμένε μου!
Δουλικώς
Ένας σκλάβος Σας   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου