"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

 
Έπεσε στην αντίληψή μας δημοσίευμα (εδώ) για την Μονή Εσφιγμένου σύμφωνα με το οποίο υπήρξε διαφωνία μοναχών και ξυλοδαρμοί μεταξύ τάχα υποστηρικτών του Πατριάρχη και εχθρών του, όταν οι πρώτοι δήθεν έσπευσαν να φιλήσουν τα χέρια των αντιπροσώπων του Πατριαρχείου.
Χάριν της αλήθειας και της προσβληθείσης τιμής των υποτιθέμενων "προδοτών" μοναχών ενημερώνουμε τους φιλαλήθεις αναγνώστες μας, πως το ανωτέρω δημοσίευμα είναι ψευδές.
Κάποιο ζήτημα που προέκυψε αφορά τα εσωτερικά της Μονής και είναι εντελώς άσχετο με τις σχέσεις αυτής με το Πατριαρχείο.

5 σχόλια:

  1. Ο σημερινός καθηγούμενος είναι άλλος και λέγεται Μεθόδιος. Γιατί ποστάρατε φωτό του Ευθυμίου; Αυτό είναι προσβολή, δεν το καταλαβαίνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γνωρίζω ότι ο σημερινός ηγούμενος είναι ο Μεθόδιος. Άλλωστε στην φωτογραφία του αγίου Γέροντος Ευθυμίου γράφει "αείμνηστος". Ο λόγος που επέλεξα να την βάλω είναι συναισθηματικός, μιας και έχω έχω συνδέσει την Μονή με τον μακαριστό Γέροντα, τον οποίο είχα την ευλογία να επισκεφθώ πολλές φορές και τον θεωρώ ως μία από τις μεγαλύτερες πατερικές μορφές των τελευταίων δεκαετιών. Η τιμή λοιπόν προς το πρόσωπο του προκατόχου, δεν σημαίνει και προσβολή προς το πρόσωπο του σημερινού ηγουμένου. Ελπίζω να σας κάλυψα.

      Διαγραφή
  2. Με καλύψατε. Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς "Makhs T": Αδελφέ, δεν σου τα έχουν πει καλά. Παρόλα αυτά το παρόν ιστολόγιο δεν έχει σκοπό να προβεί σε αποκαλύψεις, και η παρούσα ανάρτηση έγινε μόνο και μόνο για να καταρριφθεί ο μύθος περί "φιλοπατριαρχικών" "προδοτών" μοναχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ίδια εφημερίδα με νέο άρθρο το διορθώνει και λέει ακριβώς πως έχουν τα πράγματα.
    Μάλιστα κάνει και κάποιες σημαντικές αποκαλύψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή