"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Ο Αφορισμός του Καζαντζάκη από την Εκκλησία των Παλαιοημερολογιτών το 1988

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΡΥΦΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ": ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ "ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΕΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΈΣ (ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ) ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ, ΤΟΥ ΧΙΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΣΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ Η ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΖΩΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 1988 ΕΠΙ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΚΙΟΥΣΗ. ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.
 
 

 

6 σχόλια:

  1. Μπράβο! Οἱ ἀγαπολόγοι θά σκανδαλισθοῦν, ἀλλά δέν πειράζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράξανε ορθώς, θεαρέστως και φυσικά Ορθοδόξως! Πού καταντήσαμε! Ο λαός δεν έχει ιδέα από το Συναξάρι, από τους αγίους και δη από όσους μας άφησαν συγγράμματα πλήρη θείας Χάριτος και προβάλλουν, άνθρωποι της Εκκλησίας μάλιστα, τον "άχαριν" Καζαντζάκη. Από το κακό στο χειρότερο και... μη χειρότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΙΤΕ καί αὐτό: ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΓΡΑΦΘΕΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΥΣΕΒΟΥΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΤΟΥ ΚΟΠΡΩΝΥΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΘΟΛΟΣΟΦΟΥΣ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΙΣΜΟΥ.

    πηγή: http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2015/05/blog-post_87.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τον Οικουμενισμό τον έχει αναθεματίσει η Σύνοδος των Γ.Ο.Χ;Αν όχι γιατί;Αν ναι πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή