"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Tο βιβλίο θρησκευτικών της Γ' Ενιαίου Λυκείου για τις προγαμιαίες σχέσεις και τις εκτρώσεις.


Δεχθήκαμε καταγγελίες από συναδέλφους θεολόγους ότι στο βιβλίο Γ Λυκείου με τίτλο : "Θέματα Χριστιανικής Ηθικής" υπάρχουν εδώ και χρόνια, απαράδεκτες -θεολογικά- τοποθετήσεις για τις προγαμιαίες σχέσεις και τις εκτρώσεις.

Επισκεπτόμαστε τον επίσημο ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας (όπου έχουν αναρτηθεί όλα τα σχολικά βιβλία), για να διαβάσουμε το σχολικό αυτό βιβλίο :



Ας δούμε τι γράφει το βιβλίο των Θρησκευτικών της Γ' Λυκείου για τις προγαμιαίες σχέσεις:



"Ο δεσμός ενός νέου και μιας νέας που δεν έχουν τελέσει το μυστήριο του γάμου μπορεί να είναι είτε κακής είτε καλής ποιότητας
Κακής είναι όταν ο ένας αντιμετωπίζει τον άλλον ως ένα τυχαίο εργαλείο για την ατομική του ικανοποίηση, τη θέση του οποίου μπορεί να πάρει οποτεδήποτε οποιοδήποτε άλλο. 
Καλής ποιότητας είναι όταν ο ένας είναι για τον άλλον μια μοναδική προσωπικότητα και μεταξύ τους υπάρχει αφοσίωση και πιστότητα. 
Αυτός ο δεσμός, δηλαδή, ούτε ανήθικος ούτε πορνικός μπορεί να χαρακτηριστεί. Το πρόβλημά του, για την Εκκλησία, είναι άλλης τάξεως. Ό,τι μένει έξω από το Σώμα της Εκκλησίας δεν είναι κατ' ανάγκη κακό, είναι όμως φθαρτό.(...)"
(δείτε τον σύνδεσμο εδώ)
Δείτε το βιβλίο σελιδοποιημένο, (στη σελ 91), εδώ:


Είναι λοιπόν "καλής ποιότητας" όταν υπάρχει "αφοσίωση και πιστότητα". Τότε δεν είναι "ούτε ανήθικος ούτε πορνικός" 
(είναι οι καινούργιες εξυπνάδες μερικών θεολόγων αλλά και κάποιων αρχιμανδριτών που διαστρέφουν την έννοια της λέξης "πορνεία" μόνον στην σεξουαλική σχέση "επί πληρωμή!"
Όταν δεν πληρώνεις, δεν υπάρχει πρόβλημα! Η διαστροφή της αλήθειας σε όλο της το μεγαλείο! Με το φαρισαϊκό σκεπτικό τους, ενδεχομένως ούτε ο βιασμός είναι "πορνεία" αφού δεν γίνεται "επί πληρωμή"!) 

Για να δούμε όμως, πότε οι σεξουαλικές σχέσεις είναι κακό σύμφωνα με το σχολικό βιβλίο :
"Κακής είναι όταν ο ένας αντιμετωπίζει τον άλλον ως ένα τυχαίο εργαλείο για την ατομική του ικανοποίηση, τη θέση του οποίου μπορεί να πάρει οποτεδήποτε οποιοδήποτε άλλο."
"Κακής ποιότητας" λοιπόν, είναι  μόνον όταν υπάρχει εναλλαγή στις σεξουαλικές σχέσεις. Μόνον τότε!

Συμπέρασμα: Δεν είναι κακό οι νέοι-ες να έχουν προγαμιαίες σχέσεις. Δεν είναι ούτε ανήθικο ούτε πορνικό. Δεν είναι κατ ανάγκη "κακό"! Αρκεί να μην αλλάζουν σεξουαλικούς συντρόφους! Αφού το λέει και το βιβλίο των θρησκευτικών!

Ας δούμε και τι γράφει για τις αμβλώσεις:



Διαβάζουμε:
"Σε εξαιρετικές μόνο περιπτώσεις για λόγους ιατρικούς (κίνδυνος ζωής της μητέρας) και περιστασιακούς (περιπτώσεις βιασμού) γίνεται δεκτή η διακοπή της κύησης."
(δείτε τον σύνδεσμο εδώ)

Μπορούνε να μας πουν οι θεολόγοι που
έγραψαν το βιβλίο (ή αυτοί που το τροποποίησαν γιατί στο παρελθόν συνέβαινε και αυτό, άλλα να γράφει ο συγγραφέας και άλλα να εκτυπώνονται) από που αντλούν το συμπέρασμα αυτό; Ότι "γίνεται δεκτή" (από την εκκλησία) η "διακοπή της κύησης";;
Δείτε και την σελίδα 129 του βιβλίου, εδώ:

 


Kαι για να θέσουμε το θέμα "επί τον τύπο των ήλων":
Όσο οι Ορθόδοξοι πιστοί θα συνεχίζουν "να κοιμούνται" -επικαλούμενοι την "υπακοή στην εκκλησία"- δηλαδή στην απόλυτη "σιωπή",  τόσο τα παιδιά τους θα διδάσκονται τέτοιες σοβαρότατες αυθαιρεσίες.
Γονείς, καθηγητές -καθώς και η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων- καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 


Για την επίσημη εκκλησία φυσικά δεν γράφουμε τίποτε. Φυσικά και δεν περιμένουμε καμία αντίδραση. Έχουν αρκετό έργο να κάνουν (δεσποτικά συλλείτουργα, δώρα στις ονομαστικές τους εορτές, επιστολές και επισκέψεις σε διαθρησκευτικούς διαλόγους, καθαιρέσεις ιερομονάχων που μάχονται τον Οικουμενισμό, διώξεις ευλαβών ιερέων κλπ.) Εδώ δεν πήραν ακόμη θέση για την "δωρεά οργάνων", και το ηλεκτρονικό φακέλωμα("Κάρτα του Πολίτη"), με τα βιβλία των θρησκευτικών θα ασχοληθούν οι "δεσποτάδες μας";



Μέλος της ομάδας μας, μας εκμυστηρεύθηκε ότι θυμάται κάποιον αρχιμανδρίτη της Θεσσαλονίκης, του οποίου τις ομιλίες συστηματικά παρακολουθούσε για αρκετά έτη, ο οποίος πάντα απέφευγε να χαρακτηρίσει τις προγαμιαίες σχέσεις ως "αμαρτία".  Μιλούσε ατελείωτα για τον "έρωτα", καταδίκαζε και ειρωνευόταν διαρκώς τον ηθικισμό και τους "ανέραστους" χριστιανούς, αλλά επί τοις ουσίας:  απολύτως τίποτε. Σιγή ιχθύος. Τι συμπέρασμα λέτε να έβγαζε το πολυπληθές ακροατήριο του για τις προγαμιαίες σχέσεις;;;


Κλείνοντας και για να μην αφήνουμε υπονοούμενα ότι μάλλον φέτος θα εκδόθηκε το βιβλίο αυτό και συνεπώς θα ευθύνεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δείτε μόνοι σας από πότε κυκλοφορεί το βιβλίο στα σχολεία μας:

 

η έκδοση του 2010 του βιβλίου, υπάρχει ηλεκτρονικά εδώ.
ΕΚΔΟΣΗ ΙΑ΄το 2010. Συνεπώς το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί εδώ και 15 χρόνια. Ποιος κυβερνούσε όλα αυτά τα χρόνια κύριοι της ΠΕΘ ;Να σας θυμίσουμε:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου