"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Αστυνομική φρούρηση στη Μονή Πατέρων!

ΚΟΛΑΦΟΣ Ο Σ. ΤΖΟΥΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΧΙΟΥ
 
Η παρουσία αστυνομικού φρουρού, μέχρι το απόγευμα θα μεταβούν στη Μονή των Αγίων Πατέρων δικαστικοί για τη σφράγιση ειδικών χώρων της, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν πολύτιμα ιστορικά αντικείμενα καθώς και ο πλήρης φάκελος διαχείρισης των οικονομικών της Μονής από τον ηγούμενο της, σηματοδοτεί την επόμενη ημέρα του θλιβερού αγγέλματος της εκδημίας του Αμβρόσιου.
Η Μονή των Πατέρων διαχειρίζεται από τους Γνήσιους Ορθόδοξους Χριστιανούς (παλαιοημερολογίτες) αλλά, σύμφωνα με την εκτίμηση της Ιεράς Μητρόπολης Χίου ανήκει ως εμβατίκιο στη Νέα Μονή. Η απώλεια του Αμβρόσιου, σε συνδυασμό με την κρίσιμη κατάσταση νοσηλείας στο Νοσοκομείο του μοναχού Προδρόμου αφήνει ορφανό το Μοναστήρι, καθώς ο τρίτος μοναχός, Λεόντιος, δεν είναι επισήμως εγγεγραμμένος στα μητρώα της.
Ήδη μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου και των Παλαιομερολογιτών γίνεται ένας αγώνας δρόμου για την επόμενη μέρα. Οι πληροφορίες ότι το πρωί κατέφθασαν στη Χίο δυο μοναχοί του παλαιού εορτολογίου κι άρχισαν να ξεσκονίζουν τους χώρους με τα προσωπικά αντικείμενα του Αμβρόσιου έφτασαν εγκαίρως στην Μητρόπολη Χίου, η οποία τις διαβίβασε στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου και ως αποτέλεσμα έχουμε μέχρι στιγμής τηn παρουσία αστυνομικής φρούρησης.
Η απουσία του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου στις Η.Π.Α., τοποτηρητή Χίου για τους πιστούς του παλαιού εορτολογίου, έχει ως συνέπεια να καθυστερούν οι επίσημες εκ μέρους τους αντιδράσεις αναπλήρωσης του κενού και να δίνεται η δυνατότητα στην Ιερά Μητρόπολη Χίου να διεκδικεί την κυριότητα της Μονής.
Σοβαρό πρόβλημα έχει παρουσιαστεί και για τη Μονή του Αγίου Κωνσταντίνου στην οποία ο Αμβρόσιος ήταν δικαίος, ενώ τελούσε και τις Ιερές Ακολουθίες στην Αγία Ματρώνα στις Δυδίμες και τον Ταξιάρχη των Νενήτων. 
Οι εξελίξεις τρέχουν με υψηλή ταχύτητα και μέχρι αύριο στις 15.30, που έχει ορισθεί η νεκρώσιμη Ακολουθία του Αμβροσίου, αναμένονται με ξεχωριστό ενδιαφέρον.
 
Ακούστε παρακάτω τα όσα δήλωσε στο Politischios.gr ο Σωτήρης Τζούμας για τους χειρισμούς της Μητρόπολης Χίου.
 

1 σχόλιο:

  1. Κύριοι τῆς Καινοτομίας, κάτω τά χέρια ἀπό τήν Ἱερά Σκήτη τῶν Ἁγίων Πατέρων καί τόν Ἰερό Παρθενῶνα τοῦ Ἁγίου Κων/νου! Οὔτε οἱ Ἅγιοι Κτίτορες καί Πατέρες καί μητέρες αὐτῶν, οὔτε καί ὅλοι ἐμεῖς θά ἐπιτρέψουμε κάτι τέτοιο! Ἀσχοληθεῖτε μέ αὐτά πού κατέχετε καί μείνετε μακρυά ἀπό τά μοναστήρια τῶν "παλαιοημερολογιτῶν"! Μή τολμήσετε τέτοια ἀδικία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή