"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

Προδίδεται η Ορθοδοξία (και) στη Γερμανία

(ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ)


Του Αρχιερατικού Επιτρόπου Βαυαρίας πρωτοπρεσβ. Απόστολου Μαλαμούση
Η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας μετείχε στην φετινή κεντρική εκδήλωση για την Ημέρα της Δημιουργίας, που διοργάνωσε το Συμβούλιο των Εκκλησιών της Γερμανίας στις 5 Σεπτεμβρίου 2014 στο Μόναχο. Η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας είναι - ως γνωστό - από πολλών δεκάδων ετών μέλος του Συμβουλίου Εκκλησιών και μετέχει και στο διοικητικό συμβούλιο. 
Ο αείμνηστος Οικουμενικός Πατριάρχης Δημήτριος είχε προτείνει την 1η Σεπτεμβρίου (αρχή του εκκλησιαστικού έτους), ως ημέρα προσευχής των εκκλησιών για τη δοξολόγηση του Θεού και τη συνειδητοποίηση της δικής μας ευθύνης για τη δημιουργία. 
Το Συμβούλιο των Εκκλησιών της Γερμανίας υιοθέτησε με ενθουσιασμό την πρόταση αυτή και την έθεσε από τo 2010 σε εφαρμογή. Την πρώτη Παρασκευή του Σεπτεμβρίου εκάστου έτους διοργανώνεται εναλλακτικά σε μεγάλες πόλεις της Γερμανίας η κεντρική και επίσημη εκδήλωση του Συμβουλίου των Εκκλησιών με προσευχή και δοξολογία, κήρυγμα, και επιστημονική ημερίδα, ή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέματα που έχουν σχέση με το θέμα αυτό. Παράλληλα διοργανώνονται και σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο ανάλογες εκδηλώσεις των τοπικών εκκλησιών. 
Στη φετινή εκδήλωση στο Μόναχο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος παρέστη στον ναό του αγ. Λουδοβίκου και κήρυξε τον θείο λόγο, ενώπιον των εκπροσώπων του Συμβουλίου Εκκλησιών της Γερμανίας και πολυπληθούς εκκλησιάσματος. Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη σχέση Δημιουργού και των δημιουργημάτων Του και στον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος καλείται να υπερβεί την „κόλαση“ της μόνωσης και του εγωισμού και να ανακαλύψει στον συνάνθρωπό του την εικόνα του Θεού και στη δημιουργία τον ίδιο τον Δημιουργό. 


Ακολούθησε εκκλησιαστική πορεία μέσα στον διεθνούς φήμης Αγγλικό Κήπο του Μονάχου, στον ποταμό του οποίου τελέστηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο η ακολουθία του αγιασμού των υδάτων. 
Στην τελετή έλαβαν μέρος επίσης ο εντεταλμένος για τις διεκκλησιαστικές σχέσεις της Ορθοδόξου Επισκοπικής Συνέλευσης στη Γερμανία, Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνταντίνος Μύρων, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, Πρωτο­πρεσβύτερος π. Απόστολος Μαλαμούσης, οι ιερείς των ενοριών Μονάχου, Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Μηνάς, ο Πρεσβύτερος-Οικονόμος π. Πλούταρχος Κωσταντινίδης, και ο Διάκονος π. Γεώργιος Σιώμος. Παρέστησαν σύσσωμο το προεδρείο του Συμβουλίου Εκκλησιών της Γερμανίας, η εισηγήτρια για ορθόδοξα θέματα κ. Μαρίνα Κυρούδη και πλήθος κόσμου. 
Μετά τον αγιασμό συνεχίστηκε η εκκλησιαστική πορεία μέσα στον Αγγλικό Κήπο μέχρι και την Καθολική Ακαδημία, όπου έλαβε χώρα συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα "Θαυμασμός, Έρευνα, Πράξη". Η τηλεόραση και ο τύπος ασχολήθηκαν διεξοδικά με την Οικουμενική Ημέρα της Δημιουργίας στο Μόναχο.
ΣΧΟΛΙΟ "ΚΡΥΦΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ": ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΠΑΔΙΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΤΕ!

ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΝΑΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ:

 1. ΑΓ. ΣΥΜΕΩΝ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΤΟΥ, ORTHODOXE GEMEINDE «HL. SYMEON STYLITES», Köpenicker Str. 56-57, 10179 Berlin, GERMANY. Tel.: 8316486 ( Ὥρα θ. λειτουργίας 10.30 π.µ.)
    2. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ (Σερβόφωνος). SERBISCHE ORTH., GEMEINDE: «VERKLARUNG CHRISTI», AM BECKHOF 52, 336 89 SENNESTADT. Tel.: 029-449-74473.

3. ΑΓΙΩΝ ∆Ω∆ΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, GRIECHISCH - ORTHODOXE - KIRCHENGEMEINDE «HL. ZWOLF APOSTEL», PAULGRONEMEYERSTR. 4, 33330 GUTERSLOH, GERMANY.

5 σχόλια:

 1. Kirchengemeinde Hl. Zwölf Apostel, Paulgronemeyerstr. 4, 33330 Gütersloh

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευλογείτε πάτερ!
   Ευχαριστώ για την διόρθωση.

   Διαγραφή
 2. H νεοημερολογίτικη εκδοχή της Ορθοδοξίας, όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και σε όλη τη διασπορά (Αμερική και Ευρώπη) έχει προ πάρα πολλού καιρού παραδοθεί!! Οι θίασοι που εμφανίζονται στην ανάρτησή σου υπήρχαν στις ΗΠΑ από τη δεκαετία του 80 και πιο πρίν...Φεύγετε και σώζεσθε!!
  Π.Κουτσούκος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΔΕΛΦΕ ΤΟ 2016 ΘΑ ΚΥΡΗΧΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΩΣ ΚΥΡΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΚΩΣ ΑΠΟΤΕΙΧΗΣΜΕΝΩΝ, ΣΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΜΕΓΑΛΗ (ΨΕΥΤΟ) ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ
  ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ Ο ΘΕΟΣ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αδελφέ της orthodoksiantepithesi δεν μας φοβίζει, εάν το 2016 οι Οικουμενιστές κάνουν Συνοδικά αυτό που αναφέρεις και μάλιστα καταδικάσουν τους Ορθοδόξους του Πατρίου και τους Αποτειχισμένους, αντιθέτως μάλιστα θα μας διευκολύνουν με μία τέτοια πράξη τους, διότι η καταδίκη εναντίον μας θα σημάνει καταδίκη εναντίον της Ορθοδόξου Πίστεως, που εμείς πρεσβεύουμε και έτσι θα μας δώσουν ένα πλήρες Κανονικό δικαίωμα να τους εγκαλέσουμε Εκκλησιαστικά και νόμιμα να τους δικάσουμε Συνοδικά με όλες τις πιθανές δυσμενείς γι αυτούς πνευματικές συνέπειες, εάν δεν μετανοήσουν. Η Ορθόδοξη Εκκλησία αδελφέ δεν φοβάται κανένα, διότι "Μείζων Ο εν υμίν ή ο εν τω κόσμω"

  ΑπάντησηΔιαγραφή