"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ π. Σταύρου Βάιου Προς Ιερομόναχο π. Ευθύμιο Χαραλαμπίδη

Λαμία,  27/08/2014 (π.η.)

Κατά τον μήνα Ιούλιο πληροφορηθήκαμε από τον ηλεκτρονικό τύπο ότι ο σεβαστός και αγαπητός εν τη πίστη Του Χριστού, των Αποστόλων, των Πατέρων και των Συνόδων της Ορθοδοξίας, Ιερομόναχος πατέρας Ευθύμιος Χαραλαμπίδης της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου νήσου Άνδρου, απεφάσισε και κοινοποίησε στον οικουμενιστή Επίσκοπο Σύρου του νέου ημερολογίου την διακοπή μνημονεύσεως του ονόματός του. Επειδή ο κ.Δωρόθεος παρέστη, κατά την επιστολή του πατρός Ευθυμίου, στην χειροτονία παπικού επισκόπου αποδεχόμενος αυτόν όχι ως αιρετικόν αλλά ως αδελφόν – ως επίσκοπον της παπικής εκκλησίας και ως έχοντες την ίδιαν πίστην του προσέφερε αρχιεράτικην μίτραν, ανεφώνησε «άξιος» ως να απευθυνόταν ως εις ορθόδοξον κληρικόν.

 Το δικό μας «εύγε» δια την ορθόδοξον στάσιν  και την ακριβή τήρηση της ορθοδόξου πίστεως από μέρους του πατρός Ευθυμίου είναι το ελάχιστον, αποδεικνύοντας την πίστην του και τον ζήλον του ίνα μη νοθευθεί η ορθόδοξος πίστης. Ως αποτειχισμένοι και ημείς από την αίρεση του οικουμενισμού (της τελευταίας αιρέσεως του κόσμου τούτου), και τις προδοσίες των ποιμένων του περασμένου αιώνα έως και σήμερα, του απευθύνουμε το «άξιος» και τον ασπάζομαι προσωπικά αδελφικώς,  μπορεί δε,  να θεωρεί ημάς από τούδε και στο εξής ομόφρονας στην ορθόδοξο πίστην  και συνοδοιπόρους στον ανηφορικό δρόμο της αποτειχίσεως και των συνεπειών αυτής που διάγουμε ημείς εδώ και οκτώ έτη.

          Είθε η Χάρις Του Θεού όπως ενδυναμώνει υμάς κατά την τήρηση των κανόνων των Οικουμενικών και Τοπικών Συνόδων και οδηγεί υμάς  κατά τα πρότυπα των Πατέρων σε εποχές αιρέσεως και αποστασίας από το πνεύμα της Εκκλησίας Του Χριστού.
          Αδελφέ θάρσει και ανδρίζου. Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν  Αληθείας και Δικαιοσύνης. Δια των ευχών των Αγίων Πατέρων υμών.


                                                                          Πρεσβύτερος
                                                                        Σταύρος  Βάϊος
                                            και οι συν εμοί αποτειχισμένοι αδελφοί
 
από εδώ

9 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία τα " εύγε " των Αποτειχισμένων, καθώς και άλλων Αντιοικουμενιστών κληρικών, αλλά θα ήθελα αληθινά να διαπιστώσω, εάν θα εξακολουθήσουν να επαινούν τον Πατέρα Ευθύμιο και στο μέλλον, εάν για παράδειγμα, στα πλαίσια της ελευθερίας της συνειδήσεως του αποφασίσει , μετά από πιθανή έρευνα, να ακολουθήσει, ας πούμε, μία Σύνοδο του Πατρίου Εορτολογίου. Τότε τί θα λένε όλοι οι ανωτέρω σήμερα επαινούντες; Τα ίδια ή θα αλλάξουν τροπάριο; Η σκέψη μου αυτή δεν αφορά τον Πατέρα Βάϊο, όσο κάποιους άλλους, που νομίζουν, ότι τα ξέρουν όλα και ότι από αυτούς ξεκινά η ιστορία της Αποτείχισης εναντίον των Οικουμενιστών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανωνυμε μηπως ζηλευεις τους αποτειχισμενους επειδη εισαι παραταξιακακιας????????
    Αλλο αποτειχιση αλλο παρασυναγωγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. " πατερικέ " δεν ζηλεύω κανένα από όσους σκέπτονται παρόμοια με όσα γράφεις, άλλωστε εδώ και δεκαετίες, άλλοτε με θόρυβο από τους Οικουμενιστές και άλλοτε αθόρυβα, δεκάδες κληρικοί και μοναχοί και στο Άγιο Όρος και σε άλλα μέρη της Ελλάδος και στο εξωτερικό Αποτειχίσθηκαν από τους Αιρετικούς και εντάχθηκαν στο Πάτριο Εορτολόγιο, αλλά αυτοί δεν σας κάνουν, διότι η πράξη τους και επιλογή τους δεν συμφωνεί με τις θεωρίες σας. Για κάνετε λίγο υπομονή να δούμε και όσοι νεώτεροι Αποτειχισμένοι εμφανίζονται στις ημέρες μας ή θα εμφανισθούν στο μέλλον θα πεισθούν τελικά στις προκαταλήψεις σας ή θα ακολουθήσουν ελεύθερα άλλη οδό για την σωτηρία τους από αυτά που υποστηρίζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανωνυμε εμεις δεν λεμε οτι μας κατεβει η οτι μας βολευει απλα μεταφορα κανουμε των Ιερων Κανονων και ακριβη αντιγραφη χωρις να προσθετουμε και χωρις να αφαιρουμε
    απο οσα εφαρμοσαν οι Αγιοι Πατερες σε ολη την Πραξη των Αγιων Συνοδων της Ορθοδοξου Εκκλησιας.
    Ενω αυτα που υποστηριζεις ειναι ολα παρασυναγωγες καινοτομιες γεννημενες απο τα λαθη της νεο-πατερικης θεολογιας με μασονικες προσμιξεις απο το 1935 -1937 και μετα.
    Εαν βαλουμε τα πρακτικα των Αγιων Συνοδων μπροστα μας δεν ξερω που θα πας να κρυφτεις οταν θα εισαι μονος με την αντικανονικη σου, αντιπατερικη σου, και παρανομη γνωμη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. " πατερικέ " μία απλή τελευταία κουβέντα θα σου γράψω για όλα τα βαρύγδουπα λόγια σου και κράτησέ την, γιατί θα την βρείς στο μέλλον μπροστά σου. Όταν έλθει η ευλογημένη ώρα και ξεσηκωθεί σε αληθινό αγώνα ( Αποτείχιση ) μία ικανή μερίδα των σημερινών Αντιοικουμενιστών της επίσημης Εκκλησίας, τότε αυτοί και εμείς του Πατρίου ,που τώρα κατηγορείς έως ύβρεως, θα γίνουμε ένα, μία Εκκλησία, και εσύ και οι ομόφρονές σου, μία μικρή ομάδα , θα συνεχίσετε να νομίζετε ότι είσθε "πατερικοί"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανωνυμε αφου σημερα και εσεις οι παρασυναγωγοι και οι οικουμενιστες ειστε στα δυο ακρα τωρα τι να κανουμε????
    Οταν και εαν αφησετε τα πολλα και παχια λογια και κανετε πραξη τους Ιερους Κανονες της Αποτειχισεως χωρις να προσθετε πλανες παρασυναγωγης αιρεσεως και σχισματος οικουμενιστικης και παραταξιακης εκκλησιαστικης κοινωνιας θα μας βρειτε μπροστα σας. Αλλα ολα αυτα για εσας ανηκουν στο μελλον και αν ποτε τα πραξετε τοτε τα λεμε παλι. Μεχρι τοτε Ο Αγιος Τριαδικος Θεος να μας δινει δυναμη και σε εμας ολους να αντεξουμε αγωνιζομενοι θεαρεστως κανονικως και νομιμως και σε εσας ολους να τολμησετε να κανετε στην πραξη το Αγιο-Πνευνατικο βημα αφου ειναι υποχρεωτικο εαν θελετε να ειστε Ορθοδοξοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πατερικέ λίγη αγάπη δεν θα έβλαπτε....Χριστιανός είσαι που θα πρέπει να μιλήσεις προς το συμφέρον του άλλου, έχεις-δεν έχεις δίκιο.
    Τί να περιμένουμε λοιπόν όταν ακόμα κι αυτοί που καταδικάζουνε τον Οικουμενισμό είναι χίλια κομμάτια ; σύμφωνα με την συμπεριφορά τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ξέρω τι ςυνομοτουν όλοι στην Ελλάδα αλλά αν θέλετε να βρείτε ανάπαυση στην ψυχή σας πηγαινεται να συναντήσετε αυτόν τον Άγιο Άνθρωπο που λέγεται παπαςταυρος και μετά θα ξεχάσετε τις διαμάχες ο Θεός να κόβει μέρες από μένα και να τις δίνη στον Πάτερ ένας φτωχός ξενιτεμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο κύριος μας εσταυρωμένος είπε μη μεριμνατε και τυρβαζετε περί πολλά την αγαθή μερίδα εξελεξατο ειρήνη υμιν και υμνειτε τον κύριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή