"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Κοιμήθηκε ο Γέροντας Χρυσόστομος των Σπετσών

 
Τριάντα χρόνια ακριβώς μετά από την Ομολογία - Αποτείχισή του από την κοινωνία με τους νεοημερολογίτες - οικουμενιστές (1984) και την έναρξη των διώξεων και των ταλαιπωριών, που υπέμεινε από εχθρούς και "φίλους", κοιμήθηκε σήμερα ο Γέροντας μας, ο πατήρ Χρυσόστομος Σπύρου, ανάστημα του π. Φιλοθέου Ζερβάκου, πνευματικός, θεολόγος και ιεροκήρυκας.
 
ΑΓΙΕ ΓΕΡΟΝΤΑ, ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΥΛΑ ΣΟΥ
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ

5 σχόλια:

  1. Πατρός Χρυσοστόμου τῶν Σπετσῶν, αἰωνία ἡ μνήμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγιε Γέροντα Χρυσόστομε,
    πρέσβευε υπέρ ημών των αμαρτωλών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αιωνια η μνημη του γεροντα ομολογητη πατρος Χρυσοστομου Σπυρου του αληθινου αγωνιστου υπερ της Ορθοδοξου πιστεως του αποτειχισμενου απο την κοινωνια της αιρεσεως και του σχισματος των οικουμενιστων επισκοπων στο Ακαινοτομητο Πληρωμα της ιερας μητροπολεως σπετσων υδρας και αιγινης στην Εκκλησια της Ελλαδος. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αιωνία σου η μνήμη αυθεντικότατε συνεχιστά στων Αγίων Κολλυβάδων και της θεαρέστου ενστάσεως , πολυαγαπημένε μας πατέρα σεβαστέ και μιμητή των Αγίων ,εραστά της Θεοτόκου , μαχητή εναντίον των αντιχρίστων δυνάμεων, σύγχρονε ομολογητά της Πίστεως ,αστέρα πολύφωτε , διακριτικότατε και δορατικέ Γέροντά μας Άγιε , θα σε ομολογούμε και θα σε κυρρήτουμε πάντοτε για τις άπειρες ευεργεσίες και νουθεσίες που μας έδωσες εν τοις εσχάτοις τόυτοις καιροίς των θλίψεων .Ήδη Άγγελοι προπορεύονται και παραλαμβάνουν την αγία σου ψυχή , την πλήρη αρετών και κακουχιών και διωγμών για να την αναπαύσουν φέροντάς την στον Θρόνο του θεού . Δια πρεσβειών του "παππού"σου Αγίου Νεκταρίου και των ευχών του μακαριστού σου γέροντα Φιλοθέου πορεύου προς την ητοιμασμένη σοι Πόλη και ενθυμήσου και εμάς τους αμαρτωλούς , κλαίοντας επί τη Αγία σου κοιμήσει και δείξον ημίν και την οδό στα δύσκολα που ακολουθούν την Εκκλησία και την Πατρίδα . Τα ορφανά σου τέκνα Βασίλειος και Αθανασία .Αίγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημητριος Ψαρρος16 Ιουνίου 2014 στις 1:05 μ.μ.

    Σεβαστε μας πατερα, αιωνια σου η μνημη και μην μας ξεχνας.Σε ευχαριστουμε
    για την βοηθεια και τις θαυματουργες προσευχες σου και η μνημη σου θα μας
    ειναι ενας παρεταιρω οδηγος φωτεινος στον πολεμο που ζουμε.Χιλια ευχαριστω.
    Δημητριος Μαρια τεκνα εγγονοι. Κηφισια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή