"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΔΙ' ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΗΜΩΝ

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΡΥΦΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ": ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΤΩΝ ΣΠΕΤΣΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΑΛΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΜΗΤΕΡΑ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΡΗ.
 
 
 

Πριν από λίγες μέρες, βρέθηκα με τον σύζυγό μου και δύο από τα έντεκα παιδιά μας στο όμορφο νησί των Σπετσών. Όχι για διακοπές, ούτε για κοσμική αναψυχή, αλλά για να αποχαιρετήσουμε τον πνευματικό μας Πατέρα Χρυσόστομο, που κοιμήθηκε και σε λίγο θα αγαλλόταν μετά των αγγέλων και των αγίων στον Παράδεισο, εκεί όπου η Μητέρα Παναγία μας, που τόσο αγαπούσε, του κρατάει θρόνο διαμαντοστόλιστο, όπως ήταν και η ψυχούλα του Γέροντός μας.
Με βήματα βαριά, με καρδιά τσακισμένη από πόνο και ορφάνια, πλησιάζαμε προς την εκκλησία, εκεί όπου κείτονταν, σαν να κοιμάται ύπνο ευλογημένο, ο λατρευτός μας Γέροντας.
Ο Πατέρας μας ο πνευματικός, το διαμάντι μας, που εδώ και 25 χρόνια ήταν για μας παρηγοριά στα προβλήματά μας, ελπίδα για το αύριο, βάλσαμο στις πληγές των ψυχών μας, καθοδηγητής στα βήματά μας, φάρος ολόφωτος στις τρικυμίες της ζωής.
Πάντα με τον καλό του λόγο, την ολόθερμη προσευχή του (η οποία κατέβαζε τον ουρανό στην γη) και τα παρηγορητικά του λόγια, μας δυνάμωνε μας εμψύχωνε, μας παρηγορούσε, μας αγαπούσε αληθινά.
Τι να σου ανταποδώσουμε εμείς Γέροντα, για όλα αυτά που μας χάρισες;
Σε ευχαριστούμε που στόλισες τις ψυχές μας με τα διαμάντια της αγάπης σου και σε παρακαλούμε, από εκεί ψηλά που είσαι, να μας σκεπάζεις με τις ολόλευκες φτερούγες της αγιοσύνης σου.
 
Την ευχή σου να έχουμε Άγιε Γέροντα Χρυσόστομε
ταπεινή σου κόρη
Ανδρονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου