"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Για τον π. Νικόδημο Μπιλάλη

Σημείωση "Κρυφού Σχολειού": μας εστάλη προς δημοσίευση το παρακάτω κείμενο
 

Για τον άνθρωπο που ήξερε να "μοιράζει", τον αγαπημένο χιλιάδων παιδιών, Αγιορείτη Μοναχό Πατέρα Νικόδημο Μπιλάλη και την επιθυμία-ομολογία της τελευτής του
 
 
Λίγες ώρες μετά την κοίμησή του, Αγιορείτες Πατέρες επικοινώνησαν μαζί μας, να μοιραστούν την ανθρώπινη θλίψη τους για τον ξαφνικό επίγειο χωρισμό τους από τον καλό τους φίλο και συνασκητή Πατέρα Νικόδημο.
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο ίδιος ο π. Νικόδημος λίγο καιρό πριν κοιμηθεί, σαν κάτι να προείδε..., εξέφρασε την επιθυμία στον βοηθό που καλλιεργούσαν τον κήπο του κελλιού του, με τα εξής λόγια: "Να ξέρης κάποια στιγμή αν πεθάνω θέλω να έρθη ο παπα-Χρύσανθος (ζηλωτής αγωνιζόμενος ιερομόναχος), να με ψάλλη και να με θάψη σ' αυτόν εδώ τον κήπο του κελλιού μου, χωρίς την παρουσία άλλων ανθρώπων".
Εμείς κάνουμε έκκληση στους σεβαστούς Πατέρες της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος που ανέλαβαν την τελετή της εξόδιας ακολουθίας του, εάν βρουν στο κελάκι του, κάποια χειρόγραφη διαθήκη - "παραγγελία" του αειμνήστου π. Νικοδήμου γι' αυτήν την επιθυμία περί της τελευτής του, να την δημοσιεύσουν για να αποκατασταθή η μνήμη του.
Δηλαδή αυτή τη στιγμή όλοι νομίζουν ότι ο αείμνηστος π. Νικόδημος εκοιμήθη εμμένοντας μέσα στην αίρεση του οικουμενισμού, ενώ ο ίδιος λίγο πριν την κοίμησή του έγραφε και έδινε συνεντεύξεις παντού, φερόμενος καταπέλτης ενάντια στους μοντερνιστές-εκσυγχρονιστές νεοπατέρες, ακόμα και κατ' αυτού του ίδιου του πατριάρχη Βαρθολομαίου που χαρακτήρισε παπικό.
Όπως και να 'χη ο Κύριός μας γνωρίζει τι ήθελε στην καρδιά του ο πατήρ Νικόδημος, όπως γνωρίζει και τον τίμιο αγώνα του, όλα αυτά τα χρόνια, ενάντια στα σχέδια και την δράση της Νέας Εποχής, γλιτώνοντας χιλιάδες αγέννητα παιδιά από τον γκρίζο θάνατο των αμβλώσεων και βοηθώντας και στηρίζοντας χιλιάδες οικογένειες στην πατρίδα μας, στο θεάρεστο έργο τους, αυτό της πολυτεκνίας.
 
Ο Θεός να αναπαύη την ψυχή σου
Πάτερ Νικόδημε
Σ' ευχαριστούμε για όλα όσα μας "μοίρασες"
Την ευχή σου να έχουμε
 
"Προσκυνητής"
23-5-2014
(5-6-2014 Ν.Η.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου