"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ακύρωση ψηφοφορίας περί φλεγόντων ζητημάτων

Αγαπητοί αναγνώστες διαπιστώσαμε πως υπάρχει η δυνατότητα σε μερικούς χρήστες να μπαίνουν και να ψηφίζουν παραπάνω από μία φορά και μάλιστα όχι απαραίτητα πηγαίνοντας σε άλλον υπολογιστή. Δεν αναγνωρίζει δηλαδή το σύστημα ότι ψήφισαν ήδη από τον υπολογιστή τους (έτσι ώστε να τους εμφανίζει πλέον την επιλογή "Αλλάξτε την ψήφο σας"), αλλά κάθε φορά που κλείνουν και ανοίγουν την σελίδα, τους δίνεται η δυνατότητα να ξαναψηφίσουν. Αυτό αποκαλύφθηκε από το γεγονός ότι μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα εμφανίστηκε μεγάλος αριθμός ψήφων (προς μία συγκεκριμένη επιλογή μάλιστα), ενώ τα αντίστοιχα στατιστικά επισκεψιμότητας του ιστολογίου δεν δικαιολογούσαν την ύπαρξη τόσων ψήφων (π.χ. το σύστημα "έβλεπε" το συγκεκριμένο δίωρο 5 επισκέπτες, ενώ στο ίδιο διάστημα είχαν εμφανιστεί 20, στοχευμένοι προς μία επιλογή, ψήφοι!). Αυτό έχει συμβεί τρεις φορές ως τώρα, πάντοτε προς μία επιλογή και μάλιστα την πρώτη φορά εντός δεκαλέπτου, όπως διαπιστώσαμε τυχαία.
Ως εκ τούτου η ψηφοφορία ακυρώνεται ως νοθευμένη, αφού ο σκοπός της ήταν να καταγράψει τις επιλογές των αναγνωστών με σεβασμό στην διαφορετική άποψη και έτσι να μας βοηθήσει στο έργο μας, και όχι να επιβάλλει ένα αποτέλεσμα.
Ζητούμε την κατανόηση όλων των τιμίων αναγνωστών μας, για την δυσλειτουργία αυτή του συστήματος, η οποία αποκάλυψε και σε μας το πόσο εύκολα νοθεύονται οι λεγόμενες ηλεκτρονικές ψηφοφορίες (δείτε κι ένα άλλο τρανταχτό παράδειγμα εδώ). Ας το έχουν υπόψιν τους και οι άλλοι συνάδελφοι που διαχειρίζονται ιστολόγια.
Ευχαριστούμε.  

3 σχόλια:

  1. Ζητούμε την κατανόηση όλων των τιμίων αναγνωστών μας, για την δυσλειτουργία αυτή του συστήματος, η οποία αποκάλυψε και σε μας το πόσο εύκολα νοθεύονται οι λεγόμενες ηλεκτρονικές ψηφοφορίες

    κχ
    Καθόλου απίθανο να νοθεύονται σε λίγο και αυτά που γράφουμε ή που γράψαμε. Στον ωκεανό του διδικτύου ποιος θα ψάξει να βρεί, αν αυτά που γράφει (ή έγραψε) ο τάδε ταδόπουλος, ανταποκρίνονται σε δικά του κείμενα.

    Μόνιμο το πρόβλημα από την εποχή των ψευδοευαγγελίων, τώρα όμως έχουμε την εγκυρότητα των ευρημάτων με την υπογραφή της επιστήμης και των ερευνητών της Ιστορίας, οι οποίοι μόνο την ιστορία του ολοκαυτώματος δεν επιτρέπεται να αναδιφούν. Ο ραδιενεργός άνθραξ, παράδειγμα, μας αποκαλύπτει τη γνησιότητα ενός παπύρου, όπου ο Κύριος φέρεται λέγων "ιδού η γυνή μου" και ο "κώδικας Ντα Βίντσι" σπάει ρεκόρ σε πωλήσεις βιβλίων και εισητήρια σινεμάδων.

    Άνθρακες ο θησαυρός. Πάντως, οι επιστήμονες αναφωνούν "νενικήκαμεν" και γίνονται διάσημοι ... .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Xριστός Ανέστη αδελφέ μας Νικόλαε!

    "Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσι"

    Ζητώ συγγνώμη για την ερώτηση, αλλά γιατί και εδώ το «Εν κρυπτώ και παραβύστω» ; Ζούμε άραγε στην εποχή του Διοκλητιανού; Δεν μπορούμε να εκφραστούμε ελεύθερα επωνύμως στην "ψηφοφορία περί φλεγόντων ζητημάτων" ;

    Νάσαι πάντα καλά, καλό αγώνα υπέρ της Φιλτάτης Ορθοδοξίας.

    Η Κυρία Θεοτόκος σκέπη και καταφυγή μας!

    Εν Χριστώ Αναστάντι,
    Κωνσταντίνος Αργυρακόπουλος
    Μόντρεαλ-Καναδά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή