"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Ιστορικό Ενωτικό Συλλείτουργο

 
 
 
Ύμνον και ευχαριστίαν ανέπεμψε προς τον Δομήτορα της Εκκλησίας Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν ανέπεμψε σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών, στο Συνοδικό Συλλείτουργο που τελέσθηκε στην ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου Παιανίας. 
 
 
Προεξάρχοντος  του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Γ.Ο.Χ. Αθηνών και Πάσης Ελλάδος  κ.κ. Καλλινίκου, και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Υόρκης και Ανατολικής Αμερικής κ. Αγαθαγγέλου, Προέδρου της Ι.Συνόδου της Ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς, η Ιερά Σύνοδος επισφράγισε την Ενότητα και την Κοινωνία, τόσο με τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς της άλλοτε εκκλησιαστικής κοινότητος των «Ενισταμένων» αλλά και με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ρουμανίας και αυτούς της Ρωσικής Εκκλησίας  της Διασποράς.
Στο συλλείτουργο έλαβαν μέρος εκτός των δυο Προκαθημένων,  δεκαέξι Μητροπολίτες και Επίσκοποι.
Μέγα το πλήθος των πιστών που ένωσε τις προσευχές του με την ηγεσία της Εκκλησίας μας, σε ένα Συλλείτουργο που προέταξε την ανάγκη της Ενότητος και της κοινής Μαρτυρίας.

3 σχόλια:

  1. Αμήν !!!

    Το "αμήν" φανερώνει την μονιμότητα της νέας χάρης, γι' αυτό και στην Παλαιά Διαθήκη, η οποία ήταν προτύπωση, δεν λέγεται διόλου, ενώ στην Καινή Διαθήκη της χάρης λέγεται παντού, γιατί αυτή μένει στον αιώνα και στον αιώνα του αιώνος.

    Όσιος Πέτρος ο Δαμασκηνός, Βιβλίο Δεύτερο, Λόγος ψ΄ (23ος)
    Φιλοκαλία των Ιερών Νηπτικών, γ΄ τόμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα την θλίψη της επετείου της ημερολογιακής καινοτομίας επεσκίασε η χαρά της ενώσεως των Ορθοδόξων.
    Το πιο συγκινητικό γεγονός στη σημερινή πανήγυρη ήταν το εξής: Κατά τις 7.30 αρχίσαν να χτυπάνε χαρμόσυνα οι καμπάνες, σημείο υποδοχής, κι ενώ όλοι στραφήκαμε προς την είσοδο περιμένοντας να δούμε τον Αρχιεπίσκοπο ή κάποιον άλλο Αρχιερέα, μπαίνουν στο ναό οι μοναχές της Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Πάρνηθος, οι οποίες βάσταζαν στα χέρια τους την λειψανοθήκη με τα οστά του πρώην Φλωρίνης Χρυσοστόμου! Μεγάλες στιγμές! Δόξα τω Θεώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάρα πολύ χαίρομαι και το περιστατικό που περιέγραψες αγαπητέ μου αδελφέ Νικόλαε πολύ συγκινητικό. Πράγματι λυπάμαι που αρχικώς παρεξήγησα τους πατέρες λόγο του εκκλησιαστικού κειμένου.
    Ο Θεός να τους δίνει φώτιση και δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή