"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Ουαί εις τους «έχοντες μόρφωσιν ευσεβείας την δε δύναμιν αυτής ηρνημένοι» (Β' Τιμ. γ', 5) (2o MEΡΟΣ)

ΕΔΩ ΤΟ  ΜΕΡΟΣ 1ο
 
 
Τούτο το κείμενο έκατσε ως ''κερασάκι εις την τούρτα'' θα λέγαμε κατά των Εσφιγμενιτών και μάλιστα σε ημέρες που οι Εσφιγμενίτες είναι σε ''εμπόλεμη ζώνη''! Τυχαίο άραγε; Ωρύονται οι σχολιαστές διότι υβρίζονται οι γέροντες Παίσιος και Πορφύριος από τους Εσφιγμενίτες. Ακόμα προσπαθούμε να δούμε που είναι οι υβριστικές λέξεις! Γράφουν:


 
«Πολλοί των ευλαβών νεοημερολογιτών μας λένε: «Μα δεν βλέπετε θαύματα πού κάνει ο τάδε πατήρ; Μα δεν βλέπετε τον πατέρα Παΐσιο, ο οποίος αγίασε; Μα δεν βλέπετε τον πατέρα Πορφύριο ο οποίος αγίασε;». Αν είναι έτσι οι άγιοι, προτιμούμε να μην είμαστε άγιοι.

 

Όταν ο πατήρ Παΐσιος, απ' εδώ που ξεκίνησε ζούσε με τα φίδια, οι παλαιότεροι πατέρες τον είχαν ως πλανεμένον. Όταν έγινε Πατριάρχης ο Βαρθολομαίος είπε: «Μας έδωσε ο Θεός τον καλύτερο Πατριάρχη». Είχε σκάψει και τον τάφο του στο καλύβι του, αλλά ευτυχώς ο Θεός δεν συμβαδίζει με τις βουλές τις δικές μας, ούτε με τις ματαιοδοξίες μας.Παραχώρησε ο Θεός και πέθανε στον κόσμο!  

Και είναι φοβερό το παράδειγμα πατέρες. Γιατί τόσα χρόνια που έχουμε στο Άγιον Όρος, μόνον δύο θυμάμαι να πέθαναν έξω. Ο πατήρ Νικάνωρ ο Χιλιανδαρινός, ο οποίος υπέγραψε εναντίον της Μονής μας και ο οποίος μετά την υπογραφή του εμάζεψαν τα δάκτυλά του έτσι ώστε δεν μπόρεσε να υπογράψει ξανά και δεύτερος ο πατήρ Παΐσιος, στους οποίους είπανε θέλετε να πάτε στον Άγιον Όρος να πεθάνετε; Και είπαν «ΟΧΙ».
 

Φανερή εγκατάλειψη της Κυρίας Θεοτόκου. Γιατί οι παλαιότεροι πατέρες έλεγαν: «Να μας αξιώσει ο θεός, να πεθάνουμε στο Άγιον Όρος».

Εδώ βλέπουμε ότι ο Γέροντας Μεθόδιος ομιλεί διά κάποια γεγονότα που αφορούν κάποιες κινήσεις του π. Παισίου και έπειτα λένε την γνώμη τους. Οι υβριστικές λέξεις που είναι; Μήπως ομιλούν δια τις λέξεις «Παραχώρησε ο Θεός και πέθανε στον κόσμο! », «Αν είναι έτσι οι άγιοι, προτιμούμε να μην είμαστε άγιοι», «Φανερή εγκατάλειψη της Κυρίας Θεοτόκου.»; Αυτοί είναι οι υβρισμοί; Αν είναι αυτοί οι υβρισμοί τότε οι παλ/τες τι πρέπει να πούν δια τις ''άγιες'' προτάσεις μερικών από αυτούς που ωρύονται δια τους δήθεν ''υβρισμούς'' κατά του γέροντος Παισίου; Για να τις δούμε όμως. Οι ''άγιες'' αυτές προτάσεις και χαρακτηρισμοί αφορούν τον γέροντα Ιερώνυμο Αιγίνης.

«Άς δούμε όμως ένα απόσπασμα τού ακαθάρτου βίου τού....», «Η πραγματική αλήθεια λοιπόν , αγαπητοί αδερφοί γιά τόν Ιερώνυμο τής Αίγινας , είναι πώς πρόδωσε Τόν Χριστό καί πήγε μέ τόν διάβολο!», «ακολουθεί την Γνήσια Ορθ(κακ)οδοξία!», «Ερχόμενος σε επαφή με τον τότε πρόεδρο της Ιε(μια)ράς Συνόδου, πρώην Φλωρίνης, Χρυσόστομο Καβουρίδη και εξυπηρετεί τους Γνησίους Ορθ(κακ)οδόξους της νήσου και τις (ψευτο)Μοναχές της Ιε(μια)ράς Μονής Ευαγγελισμού Της Θεοτόκου», «φιλοξενήθηκε στην Ιε(μια)ρά Μονή μέχρι την κοίμησή του.»

 

Δεν γράφουμε άλλα διότι είναι ήδη αρκετά! Θα θέλαμε να σας δείξουμε και τους εγκωμιαστικούς λόγους κατά του πρ. Φλωρίνης Χρυσοστόμου Καβουρίδου αλλά επαναλαμβάνουμε είναι αρκετά. Ο αναγνώστης ας κρίνει ποιοί είναι οι υβρισμοί και ποιοί όχι!

Το αστείο βέβαια είναι ότι και ένας αποτειχισθείς θεολόγος ωρύεται ως λέων κατά των ''Φανατικών'' Εσφιγμενιτών διότι, λέγει ο ίδιος, υβρίζουν και βλάσφημούν το Άγιον Πνεύμα!!! και έπειτα περνά εις μίαν δυτικού τύπου και προελεύσεως επίθεση με κατάρες, κολάσεις κ.λπ. Και καλά αφού ο αποτειχισθείς θεολόγος ακολουθεί τόσο πιστά τους αγίους Γέροντες, διατί δε ακολουθεί και το παράδειγμα αυτών οι οποίοι ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΘΗΚΑΝ!!! αλλά έλεγαν οι ίδιοι ότι ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ να γίνεται ο αγώνας, διότι ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΗΣ (αποτείχιση), δεν υπάρχει σωτηρία; Διατί αποτειχίσθηκε ο αγαπητός θεολόγος εφ΄ όσον ο π. Παίσιος είχε ομολογήσει ότι 
«Τούτους τους δύσκολους καιρούς μας έδωσε ο Θεός τον καλύτερο Πατριάρχη»!

Ας προσέχουν λοιπόν οι διάφοροι ''ευσεβείς'' δια να μην βρεθούν κάποια στιγμή πρό εκπλήξεως! Η αλήθεια είναι μία! Ο κατάλληλος καιρός να γράψεις κατά των Εσφιγμενιτών διά να μην τους υποστηρίζει και ο κόσμος είναι ΤΩΡΑ!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου