"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Προσοχή στους προβοκάτορες

Δυστυχώς, υπάρχουν ψυχές τόσο πορωμένες και ταλαιπωρημένες, που λόγω της αμετανοησίας τους, του τυφλού ζήλου και της μισαδελφείας που τους διακατέχει, δημιουργούν άσχημες καταστάσεις σκανδαλίζοντας πολλούς ανθρώπους.
Με τον Στέφανο Μεσεδάκη έχουμε ασχοληθεί και παλαιότερα εδώ με αφορμή τις αγιομαχίες του. Πρόσφατα αναρτήσαμε και αυτό το άρθρο, το οποίο αναφερόταν στη διαστροφή των λόγων του π. Γεωργίου Μεταλληνού, τον οποίο παρουσίαζε ως χαρακτηρίζοντα "αιρετικούς" τους "παλαιοημερολογίτες". Γράψαμε μάλιστα πως επικοινωνήσαμε με τον π. Γεώργιο και μας ανέφερε επί λέξη: "είναι συκοφάντες όσοι διαστρέφουν έτσι τα λόγια μου". Ο δυστυχής διαστροφέας Μεσεδάκης, όπως φαίνεται από την απάντησή του εδώ, πήρε τηλέφωνο τον π. Γεώργιο και του είπε διαστρέφοντας τα γραπτά μας "ότι αυτός πού έχει τό '' Στῶμεν καλῶς '' - λέει ότι μέ συκοφαντεί". Εμείς όμως, όπως βλέπετε στο άρθρο μας, δεν γράψαμε προσωπικά "αυτός που έχει το "Στώμεν Καλώς", αλλά "όσοι διαστρέφουν τα λόγια μου", όπως ακριβώς δηλαδή μας απήντησε ο π. Γεώργιος. Είναι φανερό λοιπόν ότι διαστρέφοντας για άλλη μια φορά τα γραφόμενα προσπάθησε να δημιουργήσει σκάνδαλο. Δυστυχώς, το μίσος του για τους "παλαιοημερολογίτες" είναι τόσο απύθμενο, που τον τυφλώνει κυριολεκτικά. Και όπως είδατε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν με τον π. Γεώργιο, ο π. Γεώργιος τον "αδειάζει" κυριολεκτικά, όπως παραδέχεται και ο Μεσεδάκης, με βαριά καρδιά: "Νά σημειωθεί , πώς είχαμε ήδη μιλήσει καί τήν προηγούμενη ημέρα , γιά τό θέμα τού τίτλου : '' Π. Γεώργιος Μεταλληνός '' Αιρετικοί οί « ΓΟΧ ''» '', τόν οποίο καί άλλαξα , αφού , όπως μού είπε ο π. Γεώργιος , δέν εννοεί αυτό μέ τήν φράση τού".
Τα υπόλοιπα καρδιογνωστικά του Μεσεδάκη, τα παραβλέπουμε. Προσπαθούμε να είμαστε έντιμοι στον αγώνα μας και να παραδεχόμαστε, όπου τυχόν ως άνθρωποι σφάλλουμε. Ποτέ όμως, οι ενέργειές μας δεν έχουν σκοπό να υποστηρίξουνε τις θέσεις μας με οποιοδήποτε κόστος. Για μας ο σκοπός ΔΕΝ αγιάζει τα μέσα και η αλήθεια είναι πάνω από τις απόψεις μας.
Δυστυχώς, ο π. Γεώργιος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μπορεί να καταλάβει ακριβώς τί γίνεται και έτσι στεναχωριέται όπως τα παρουσιάζει ο δυστυχής αδερφός μας. Καλό θα είναι επίσης να ρωτήσει και τη γνώμη του π. Γεωργίου για το αν υπάρχουν άγιοι στο παλαιό, για το αν θεωρεί αιρετικούς ή σχισματικούς τους παλαιοημερολογίτες, να τον ρωτήσει για τον Άγιο Γέροντα Ιερώνυμο της Αιγίνης και να μας ενημερώσει για το τί του απάντησε.
Κλείνοντας, να απαντήσω και στα εξής. Γράφει ο Μεσεδάκης πως τον συκοφάντησα ότι υπήρξε ματθαιϊκός. Για να απαντηθεί και αυτό, σας παραπέμπω σε δικά του γραπτά, από αυτό το δικό του κείμενο:
"εκεί φυλάσσεται καί η κάρα τού λεγόμενου υπό τού βιβλίου , θαυματουργού (σ.Κ.Σ. μιλάει για τον Ματθαίο)... , τήν οποία όταν ήμουν στούς « ΓΟΧ » , πήγα καί προσκύνησα καί σάς διαβεβαιώ πώς δέν ευωδιάζει ούτε στό ελάχιστο" .
Μεσεδάκηδες υπάρχουν πολλοί και στο παλιό και στο νέο. Κυκλοφορούν και οπλοφορούν, πυροβολώντας με ζήλο ου κατ' επίγνωση, κατασκανδαλίζοντας, τρομοκρατώντας, αρπάζοντας την κρίση της Εκκλησίας, μονολογώντας για κολασμένους, αναθεματισμένους, σχισματοαιρετικούς και αφορισμένους, διαστρέφοντας και σκανδαλίζοντας.
Ως Ορθόδοξοι, είτε ανήκουμε στο νέο, είτε στο παλαιό ημερολόγιο, ας διαβάσουμε τα λόγια του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού για το πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε:
"Ουδένα κατέκριναν οι τρεις παίδες μη προσκυνήσαντες την εικόνα, ενώ πάντες οι άνθρωποι επροσκύνουν. Διότι δεν επρόσεχον τί έπραττον οι άλλοι, αλλ' όπως μη ούτοι εκπέσωσι της αληθούς ευσεβείας. Ούτω και ο Δανιήλ βληθείς εις τον λάκκον των λεόντων, δεν κατέκρινε τινα των μη εις τον Θεόν προσευξαμένων, κατά το του Δαρείου θέσπισμα, αλλ' εκοίταξε το ίδιον συμφέρον. Και προετίμησε να αποθάνη εκ της ιδίας συνειδήσεως, διά την παράβασιν των φυσικών νόμων. Και εις εμέ ας μην επιτρέψη ο θεός να κατακρίνω τινά ή να ειπώ ότι εγώ μονάχα σώζομαι".
Στον αδελφό Στέφανο ευχόμαστε να ειρηνεύσει και να σταματήσει τον πόλεμο κατά των Ορθοδόξων του πατρίου ημερολογίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου