"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Οι διασπαστές της Ορθοδοξίας

Σε ιστοσελίδα, υπό τον ψευδώνυμο τίτλο "Αντιαιρετικόν εγκόλπιον", μπορεί να διαβάσει κανείς άρθρα που αποτελούν έναν οχετό λάσπης ενάντια στους παλαιοημερολογίτες και που βρίθουν ψευδεπιχειρημάτων και φαντασιώσεων. Όταν δε απαντά κανείς με ατράνταχτα στοιχεία στα γραφόμενά τους, δεν τολμούν να δημοσιεύσουν τα σχόλια, γιατί σκοπός τους δεν είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ, αλλά να εξυπηρετήσουν το μαγαζάκι τους (αφού ως τέτοιο βλέπουν την κρατική Εκκλησία στην οποία ανήκουν) και να εμποδίσουν τους πιστούς της (για αυτούς, "πελάτες" της) να φύγουν από αυτήν.Με αφορμή νέα συκοφαντική ανάρτηση, το ιστολόγιο ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ έγραψε τα παρακάτω ως απάντηση στον μακιαβελισμό της εν λόγω ιστοσελίδας:

"Το γνωστό αντι-ΓΟΧ αυτοονομαζόμενο ''ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΓΚΟΛΠΙΟ'', ετίμησε σήμερα την αγία και μεγάλη Σαρακοστή με ενα άρθρο κατά των ΓΟΧ με τίτλο ''Η «ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ» ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗ «ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ» ΑΚΑΚΙΟΥ ΠΑΠΑ''. Όπως είναι φυσικό ρίχνει αρκετή λάσπη εναντίον της χειροτονίας του. Όμως το αστείο της υπόθεσης δεν είναι το άρθρο, αλλά ότι το ΕΓΚΟΛΠΙΟ χρησιμοποιεί ως πηγή σελίδα ΓΟΧ, και μάλιστα κάποιας παρατάξεως η οποία βεβαίως δεν έχει ουδεμία σχέση με την κανονική σύνοδο των ΓΟΧ Ελλάδος.
Τα επιχειρήματα βεβαίως είναι γνωστά, όπως γνωστό είναι και ότι ήδη έχουν απαντηθεί εδω και αρκετά χρόνια. Άλλα όπως είπαμε ''τα ίδια παντελάκη μου, τα ίδια παντελή μου''!!
Είμαστε βεβαίως γνώστες ότι αρχίζει να σας ενοχλεί το ότι συζητιέται κίνηση ενώσεως μεταξύ αποτειχισμένων και ΓΟΧ. Γνωρίζουμε ότι ενοχλούν αυτές οι κινήσεις. Δια τούτο εις αρκετά άρθρα μας τους τοιούτους ονομάζουμε ως ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. Ότι έκαναν παλαιότερα μεταξύ παλαιοημερολογιτών-νεοημερολογιτών, το κάνουν και τώρα (πολλές φορές έχουμε αναφέρει τον τρόπο).
Εν πάση περιπτώσει, εμείς δεν θα απαντήσουμε (αν και έχουμε κείμενα αποδεικτικά) σας αφηνούμε στην κακομοιριά σας διότι είστε ταλαίπωροι άνθρωποι πραγματικά.
Εμείς σας ευχόμαστε καλή και ευλογημένη Σαρακοστή, και πραγματικά την τιμήσατε δεόντως!!! Μην ανησυχείτε! Εσείς να συνεχίσετε το διασπαστικό σας έργο. Και απευθυνόμαστε και στους δήθεν αντιαιρετικούς αντιοικουμενιστές, αλλά και στους δήθεν ΓΟΧ!
Καλή σας μετάνοια!"

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραία τους τα είπατε. Οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο αντιαιρετικοί δεν είναι, αλλά δεν είναι καν χριστιανοί! Το περασμένο καλοκαίρι τους έγραψα ότι είναι αντιφατικό να λένε από τη μία ότι πολεμούν τις αιρέσεις και από την άλλη να έχουν πλήρη κοινωνία με αιρετικούς πατριάρχες, στηρίζοντάς τους στους θρόνους των, και υβρίζοντας και συκοφαντώντας ταυτόχρονα όσους διεχώρισαν τις ευθύνες των από τους αιρετικούς αυτούς πατριάρχες, σύμφωνα με τη διασκαλία και την πράξη της Εκκλησίας. Ακολούθησε μία διαμάχη μεταξύ μας, στην οποία έδειξαν το μίσος που έχουν εναντίον των Ορθοδόξων του Πατρίου Εορτολογίου (π.ε.). Μου έκοψαν τις περισσότερες απαντήσεις μου προς τις συκοφαντίες τους, δείχνοντας έτσι πόσο ανοικτοί είναι στον διάλογο με τους Ορθοδόξους του π.ε. Να είναι καλά ο Κυπριανός Χριστοδουλίδης, ο οποίος δημοσίευσε 1-2 από τις απαντήσεις που κόπηκαν. Με απεκάλεσαν "αιρετικό παλαιοημερολογίτη" (βγαίνει ακόμη στο Google αν βάλετε το "Δημήτριος Χατζηνικολάου") και με κατηγόρησαν ότι δήθεν εβλασφήμησα το Άγιον Πνεύμα, επειδή αμφισβήτησα την αγιότητα των γνωστών γεροντάδων (Παϊσίου κ.ά.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή