Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Ο Αντίχριστος έρχεται στην χώρα μας

 

του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Λάζαρου Αμπασίτζε (+2018)

Στην Εκκλησία μας οι πιστοί, ακόμη και κάποιοι από τους κληρικούς, κηρύττουν τον ερχομό μιας θρησκευτικής «αναλαμπής» ή αναγέννησης. Λένε ότι έρχεται μια φωτεινή εποχή για τους Χριστιανούς, ότι στους τελευταίους, αποκαλυπτικούς καιρούς, ο Αντίχριστος θα βασιλεύει σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν θα έρθει ποτέ στη χώρα μας κ.λπ.

Όσο ενθουσιασμένοι κι αν είναι με αυτά τα ευχάριστα και γλυκά όνειρα, απασχολημένοι με εξωτερικά διατεταγμένες εκκλησίες και μέρη έμπνευσης (εν αναμονή εκείνης της υπέροχης εποχής), ένας μεγάλος αριθμός κληρικών και λαϊκών δεν το προσέχουν (ή ίσως δεν θέλουν να το προσέξουν), πώς το πνεύμα του Αντίχριστου έρχεται στη χώρα μας και ρίχνει βαθύτερες ρίζες στις ψυχές των ανθρώπων, ξεκινώντας τη βασιλεία του σε όλα τα επίπεδα της ζωής. 

Για παράδειγμα, τα προγράμματα «σεξουαλικής αγωγής» εισάγονται στα σχολεία, ενώ τα μαθήματα εθνικής ιστορίας ακυρώνονται - τεράστια χρηματικά ποσά ρέουν στη χώρα μας, από τους κόλπους του Σατανά στην Ευρώπη, για να εισαγάγουν αυτά τα προγράμματα!

Τι σημαίνει αυτό; Όποιος μελετήσει προσεκτικά αυτό το έργο που ονομάζεται «σεξουαλική διαπαιδαγώγηση», ή κοιτάξει τα νέα σχολικά βιβλία, θα δει ξεκάθαρα την επιθυμία του δημιουργού τους: ότι ένα παιδί από τα πρώτα του χρόνια αρχίζει να μαθαίνει κάθε είδους σεξουαλική εξαχρείωση. Στόχος τους είναι να μετατρέψουν την αναζήτηση της ηδονικής απόλαυσης σε κύριο στόχο της ζωής.

Αρχίζει μια φοβερή, σκληρή δίωξη κατά της ανθρώπινης συνείδησης, των ηθικών αξιών και της πνευματικότητας.

Αλλά γιατί οι πολιτικοί του κόσμου το χρειάζονται αυτό; Γιατί δεν φείδονται δαπανών, ξοδεύουν τεράστια χρηματικά ποσά για να εξαγοράσουν τη συνείδηση ​​και των γονιών και των παιδιών;

Διότι τώρα, σε όλο τον κόσμο, υπάρχει ενεργή εργασία σε εξέλιξη για να ανοίξει ο δρόμος για τον Αντίχριστο, και επικεφαλής όλων αυτών των προγραμμάτων βρίσκονται οι ίδιες οι σκοτεινές δυνάμεις.

Θεωρούν ότι έχει τη μεγαλύτερη σημασία η προετοιμασία κάποιου είδους γενικής παγκόσμιας τάξης. Δηλαδή, να προετοιμάσουν τους ανθρώπους να έχουν όλοι τα ίδια ενδιαφέροντα, τις ίδιες επιθυμίες, τις ίδιες ορμές - γιατί μόνο τότε θα είναι δυνατό να εισαγάγουν έναν παγκόσμιο ηγέτη που θα έχει τον έλεγχο όλης της ανθρωπότητας. Μόνο τότε θα μπορέσει ο διάβολος να πραγματοποιήσει το αρχαίο του όνειρο: να τον λατρεύει όλη η ανθρωπότητα ως κύριο θεό.

Για να το κάνουν αυτό, πρέπει να διαγράψουν τα πάντα από τους ανθρώπους - την προσωπικότητα, την ευγενή σκέψη και μια απλή ζωή ιδεών και πνευματικότητας.

Ένας ανήθικος που δεν γνωρίζει την πατρίδα του, που δεν γνωρίζει την εμπειρία και τον πνευματικό πλούτο των προγόνων του, που δεν αναζητά τίποτα περισσότερο από παροδικές απολαύσεις, που ζει μόνο για το σήμερα: ιδού το καλύτερο δυνατό υλικό για να δημιουργήσεις κάποιον που μπορεί να υποβληθεί παθητικά στην κοινή γνώμη για τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων.

Ένα άτομο που μπορεί να ελέγχεται αυστηρά, που δεν έχει ιδέες, δεν έχει ψυχή. Θα είναι έτοιμος να τα απορρίψει όλα αυτά για χάρη της ελευθερίας από τα πάντα: από τη συνείδησή του, από την ντροπή, από τις ηθικές στενώσεις. Θα είναι έτοιμος να πληρώσει για την ελευθερία, να αμαρτήσει για χάρη των δικαιωμάτων, να ευχαριστήσει τη σάρκα με τα οφέλη αυτού του «επίγειου παραδείσου» και να απολαύσει τις τεχνολογικές υλικές ανέσεις χωρίς να νιώθει τύψεις συνειδήσεως.

Μαζί με όλα αυτά θεωρείται ότι αυτό το άτομο πρέπει να παραμείνει θρησκευόμενο - ο Αντίχριστος θα επιθυμεί οι άνθρωποι να τον προσκυνούν, και όχι μόνο ως έναν ταλαντούχο άνθρωπο αλλά ως θεότητα.

Πίσω του στέκονται τα πνεύματα του σκότους, που καίγονται από δίψα για θεία λατρεία.

Αλλά αυτή η θρησκευτικότητα πρέπει να είναι κοσμική (απαλλαγμένη από οποιαδήποτε επιρροή από την Εκκλησία), χωρίς να γνωρίζει καμία Αλήθεια – μόνο ένα μυστικιστικό υποκατάστατο που μοιάζει αόριστα με την αλήθεια.

Έτσι, για να δημιουργηθεί αυτή η νέα κοινωνία, χρειάζονται τρεις παράγοντες: η οικουμενική θρησκευτικότητα (θρησκεία χωρίς Χάρη), η ανηθικότητα (άνθρωπος που έχει χάσει τη συνείδησή του) και μια ρήξη με τη σύνδεση μεταξύ αυτού και της πρώην ηθικής και πνευματικής του κουλτούρας (μια κοινωνία χωρίς ιστορία).

Ο τρίτος παράγοντας είναι απαραίτητος γιατί το εθνικό αίσθημα, που συχνά λαμβάνεται από τους προγόνους του, εμπλουτίζει τον άνθρωπο με αληθινή σοφία, τον διδάσκει να επιστρέφει στους πατέρες του και να ακολουθεί εκείνες τις πνευματικά υψηλές, ηθικές αξίες που πάντα εκτιμούσαν. Αλλά αυτό το σταθερό θεμέλιο - η βάση της σοφίας και της ηθικής - πρέπει να καταστραφεί.

Έτσι, ένας άνθρωπος αρχίζει να μοιάζει με ένα φύλλο ξεριζωμένο από τις ρίζες του, που κάνει κύκλους στα ταραγμένα, λασπωμένα νερά μαζί με χιλιάδες άλλους σαν αυτόν κάτω στη σκοτεινή άβυσσο.

Αν γίνει δεκτό αυτό το πρόγραμμα στα σχολεία μας, τότε ο συμπατριώτης μας θα καεί στη ρίζα με τις φωτιές της κόλασης!

Σε μερικές δεκαετίες, η χώρα μας θα πατήσει στο μονοπάτι των Σοδόμων και των Γομόρρων και αναμφίβολα θα μοιραστεί τελικά τη μοίρα τους. Δεν είναι τυχαίο που προσπαθούν να ταΐσουν τα μικρά με αυτό το απλό δηλητήριο, για να δηλητηριάσουν την ψυχή τους. Βάζουν σοβαρά στοιχήματα στη νέα γενιά.

Τώρα όλα εξαρτώνται από εμάς. και το πιο τρομακτικό είναι ότι οι άνθρωποι σιωπούν. Οι ιερείς και ο κλήρος είναι σιωπηλοί, και σπάνια ακούς μια προειδοποιητική φωνή. Αν δεν φωνάξουν για τον κίνδυνο που πλησιάζει, αν δεν διαμαρτυρηθούν, αν δεν ξεσηκώσουν τους Χριστιανούς για τον αγώνα με αυτό το κακό, εάν δεν φέρουν στα συγκαλά τους με αυστηρούς νόμους εκείνους που αποστάτησαν από τον Χριστό, τότε η πόρτα θα ανοίξει διάπλατα και το χαλί θα ανοίξει για να μπει ο Αντίχριστος στη χώρα μας.

"Ἀρχὴ σοφίας φόβος Κυρίου" (Ψαλμ. ρι΄ 10). Και η απελευθέρωση από τον φόβο είναι η αρχή της μαζικής παραφροσύνης!

Αρχιμανδρίτης Λάζαρος

Φεβρουάριος 2016

(Η παραπάνω προφητική επιστολή που συνέταξε ο γνωστός αντιοικουμενιστής Αρχιμανδρίτης π. Λάζαρος Αμπασίτζε, δημοσιεύθηκε σε διάφορες ιστοσελίδες και μεταφράστηκε σε αρκετές γλώσσες. Την δημοσιεύουμε για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα, όχι μόνο για την σπουδαιότητά της, αλλά και επειδή - παρά το γεγονός ότι ο μακαριστός συγγραφέας αναφέρεται στην χώρα του την Γεωργία -  θεωρούμε ότι αφορά κάθε ορθόδοξη χώρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου