"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

«Το μικρό Πηδάλιον» - Νέα έκδοση

«Το μικρό Πηδάλιον»

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και με την Χάρη του Θεού, οι Ιεροί Κανόνες που αφορούν τους λαϊκούς μεταφράζονται και διατίθενται στο οπλοστάσιο του κάθε πιστού για την αντιμετώπιση κάθε παραχάραξης της Ορθόδοξης  διδασκαλίας.
Ο άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς είπε ότι: «Στα έσχατα χρόνια το κακό και η αίρεση θα έχει τόσο εξαπλωθεί που οι πιστοί δεν θα βρίσκουν ιερέα και ποιμένα να τους προστατέψει από την πλάνη και να τους συμβουλέψει στη σωτηρία. Τότε οι πιστοί, δεν θα μπορούν να δεχτούν ασφαλείς οδηγίες από ανθρώπους άλλα οδηγός τους θα είναι τα κείμενα των αγίων Πατέρων.  Ιδίως σε αυτήν την εποχή ο κάθε πιστός θα είναι υπεύθυνος για όλο το πλήρωμα της Εκκλησίας».
Την έλευση αυτής της εποχής την ζούμε ήδη. Τα λόγια αυτά του Αγίου αναζωπύρωσαν το αίσθημα ευθύνης μας απέναντι στον πλησίον και στην Εκκλησία. Η παρούσα εργασία αποσκοπεί ακριβώς σε αυτό. Στο να κάνουμε προσιτά τα κείμενα των αγίων Πατέρων και των αγίων Συνόδων σε όποιον θέλει να σωθεί.
Το πόνημα αυτό δεν αποτελεί ούτε επιστημονική εργασία, ούτε θεολογικό επιχείρημα. Δεν απευθύνεται στην θεολογική ακαδημαϊκή κοινότητα άλλα στον σημερινό πιστό. Δεν προσθέσαμε ούτε αφαιρέσαμε τίποτα από το αρχικό κείμενο, δεν σχολιάσαμε, ούτε ερμηνεύσαμε οτιδήποτε. Κάθε σχόλιο είναι αντιγραφή του πρωτοτύπου κειμένου. Κάποιοι ελάχιστοι δικοί μας σχολιασμοί έγιναν μόνο σε γλωσσικό επίπεδο για την κατανόηση του κειμένου. Η επιλογή των Κανόνων έγινε με βάση την θεματολογία που αφορά και πρέπει να γνωρίζει ο πιστός.

Ιωάννης Ρίζος-Αδαμάντιος  Τσακίρογλου


Το βιβλίο τιμάται 12 ευρώ ,
έχει 232 σελίδες και πρακτικό ευρετήριο θεμάτων .
Σύντομα θα ακολουθήσει η γερμανόφωνη και αγγλόφωνη έκδοση.

Αποκλειστική διάθεση:
Για Αθήνα και Κόρινθο 2105022073
Για την υπόλοιπη Ελλάδα 6976786356-2463027005  rzsster@gmail.com
Για Γερμανία και δυτική Ευρώπη 004921731067966 tsakiroglou.a@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου