"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

ΔΙΩΓΜΟΣ π. ΠΑΪΣΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ "ΚΡΥΦΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ": Λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση από Αγιορείτες Πατέρες. Από την εμφάνιση του Οικουμενισμού στην πράξη (Ημερολογιακή Καινοτομία του 1924) μέχρι και σήμερα οι νεωτεριστές "ποιμένες" διώκουν απηνώς τους Ορθοδόξους. Από τα πρώτα μαρτύρια των απλοϊκών Ορθοδόξων (β. εδώ) μέχρι τις διώξεις και δίκες και τις εξορίες αγωνιστών Κληρικών (Αγιορείτες Πατέρες,  π. Χρυσόστομος Σπετσών κ.α.), η τακτική είναι η ίδια η τακτική που χρησιμοποιούσαν πάντοτε οι αιρετικοί: Βία και αλαζονεία. Ευχόμαστε στον αγαπητό π. Παΐσιο, ο Κύριος να τον στερεώνει στην καλή του Ομολογία ώστε να βοηθήσει και αυτός από το μετερίζι του στον καλό Αγώνα κατά της Παναιρέσεως που βάλλει την Εκκλησία του Χριστού.

 γιον ρος  3/10 (20/9 κ. μ.)
  γίου μεγαλομάρτυρος Εσταθίου

-ΕΚΤΑΚΤΟ-

           κλιμάκωση το κκλησιαστικο διωγμο κατ τν γνησίων, κα χι "μισθωτν" ποιμένων, εναι γεγονός. περάσπιση π ναν ρθόδοξο λεβίτη το ατονόητου -γι λλες ποχές- δηλαδ τς κεραιότητος κα καθαρότητος τς ρθοδόξου πίστεως ναντι τν αρετικν, ψυχικ κολάσιμων, διδασκαλιν σο κα , κατ τος γίους Πατέρες ποχρεωτικς, λεγχος κατ τν διδασκόντων-συνευδοκούντων πρς ατές, σήμερα καθίσταται ΑΙΤΙΑ ΔΙΩΓΜΟΥ. ρνηση σιωπς, ν καιρ κηρυσσομένης αρέσεως, π παινετ κατήντησε ψεκτή, δεγμα "φανατισμο" κα πόδειξη μή "διακριτικς" καί "γαπώσης" καρδίας.
            περίπτωση το γέροντος ρχ. Παϊσίου, καθηγουμένου τς .Μ. γίου Γρηγορίου Παλαμ, εναι σ λους τος ντιοικουμενιστς πιστος γνωστή. ντ λοιπν το φειλομένου παίνου, Μητρόπολις Φλωρίνης προχώρησε τν Παρασκευ 30 Σεπτεμβρίου στν πόφαση κπτωσης το γέροντος κ τς γουμενικς θέσης κα το διεβιβάσθη ν γκαταλείψη τν μονή. πως κριβς γινε κα στς περιπτώσεις τν Χιλανδαρινν πατέρων, το γέροντος Σάββα Λαυρεώτου κα το γέροντος Χερουβεμ το .Κ. γ. ωάννου Κουκουζέλη (.Μ.Μ. Λαύρας), τσι κα δ μολογιακς γώνας στέφεται μ τς δάφνες το διωγμο, κατ τ ρητν " θέλων εσεβς ζεν, διωχθήσεται".
            Στ χρο ατο το μικρο σημειώματος περιοριζόμαστε μόνο ν πομε τι .Μ. γίου Γρηγορίου Παλαμ χι πλς ξωραΐσθη λλ κυριολεκτικς κ βάθρων κτίσθη π το γέροντος Παϊσίου, μέσω εσφορν πιστν χριστιανν χόντων ελάβεια πρς τ ργο κα τν γωνιστικότητα το γέροντος. Ατς εναι κα νας λόγος πο δν τιμ οδόλως τς στυνομικς ρχές, ο ποες δι τς συνεχος παρουσίας σφαλιτν, κάθε λλο παρ διακριτικς, χουν διαμορφώσει να κλμα φόβου κα πειλς ξωθεν τς μονς, τόσο γι τος προσερχομένους πιστος σο κα γι τν γέροντα.
            ν τέλει διωγμς ατός, πως κα τν γιορειτν πατέρων δν συνιστ τίποτε λλο π τν μπρακτη φαρμογ τς παραγράφου 22 το παίσχυντου κειμένου τς ψευδοσυνόδου τς Κρήτης, ατο περ τν σχέσεων τς ρθοδόξου κκλησίας πρς τος αρετικούς, κα ποία μιλε περ καταδίκης τν "διασπαστν" τς κκλησίας π "τόμων μάδων". γέροντας ρχιμ. Παΐσιος διασπ τν "νότητα" καί "γάπη" τν συμπορευομένων μετ το οκουμενιστικο Φαναρίου.


γιορετες Πατέρες.

4 σχόλια:

 1. ..αποσυναγώγους ποιήσουσιν υμάς αλλ΄έρχεται ώρα πας ο αποκτείνας υμάς δόξη λατρείαν προσφέρειν τω Θεώ. και ταύτα ποιήσουσιν,ότι ουκ έγνωσαν τον πατέρα ουδέ εμέ! Ιωάννης ΙΣ 1-2. Από τις διώξεις τις απειλές,τους εκβιασμούς και τις εξορίες,με τους ξυλοδαρμούς,τις σφαγές και τα μαρτύρια όλοι οι πιστοί του Χριστού κατ΄επίγνωση ομολόγησαν και κέρδισαν το στέφανο της νίκης. Ποιός άγιος της Εκκλησίας δε κυνηγήθηκε,δε μαρτύρησε,δε συκοφαντήθηκε; Έτσι αναδεικνύονται οι ακόλουθοι του Χριστού,μέσω των πολλών θλίψεων και όχι της τρυφής και των αξιωμάτων που πεφυσιώνεται η ανθρώπινη αυταρέσκεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι λεγόμενοι αντιοικουμενιστές τα γυρίζουν εσχάτως και "κρεμάνε" και τον πατέρα Παϊσιο για τη στάση του. Ο παπα Νικόλας Μανώλης πχ στο τελευταίο βίντεό του, δηλώνει ξεκάθαρα πώς μόνον αν ολοκληρωθεί τελικά το κοινό ποτήριο με τους ετεροδόξους, τότε θα διακόψει το μνημόσυνο του επισκόπου. Εννοείται πώς δε θα αποχωρήσει φυσικά από την εκκλησία που υπηρετεί κι ας έχει κοινωνία κανονική με τις αιρέσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτό που μου λέει ο λογισμός μου είναι ότι άριστο θα ήταν να γινόταν μια αληθινά πανορθόδοξη σύνοδος η οποία να καταδίκαζε την παναίρεση του οικουμενισμού. Αλλά αυτό είναι ανέφικτο,επειδή έχουν εισχωρήσει εντός της καινοτόμου εκκλησίας άνθρωποι που υπηρετούν άλλους σκοπούς οι οποίοι δεν έχουν καμιά σχέση με τη πνευματική καθοδήγηση και με του Χριστού τα εντάλματα. Μπορεί να κάνω λάθος,αλλά το καταθέτω. Όσο για την αποτείχιση,δεν είχα γνώση μέχρι πρότινος,αλλά νομίζω ότι ήδη είχε γίνει με την χωρίς κανονικότητα αλλαγή ημςερολογιακή,συμμετοχή σε συμπροσευχές και συμβούλια με αλλόδοξους,και το χείριστο απ΄όλα συμπροσευχές με ανθρώπους που ΄ναι αβάπτιστοι,δεν δέχονται τον εν σαρκί θεασάμενο υιό του Θεού Χριστό ως σωτήρα που θυσιάστηκε για το ανθρώπινο γένος. Και συνευδοκούν ιεράρχες,και λαός διχασμένος άλλοι αδιαφορούν,άλοι δε θέλουν να χαλάσουν τη βολή τους,κι άλλοι συνευδοκούν,έλα βρε, και τί έγινε όλοι είμαστε παιδιά΄του Θεού.Παιδιά του Θεού δεν είμαστε,εικόνες του Θεού είμαστε,υιοί για να γίνουμε κάτι πρέπει να κάνουμε,αν δε το κάνουμε δεν πρόκειται να γίνουμε υιοί του Πατέρα. Κι αυτό όχι γιατί το αξίζουμε,κατά χάρη γινόμαστε,ακολουθώντας όμως το πρότυπο,τον σαρκωμένο και θεασάμενο από την ανθρωπότητα κατά φύση Υιό του Πατέρα. Αυτά έχω να πω,βλέπω η αποστασία να είναι εδώ παρούσα,και όποιος δε το καταλαβαίνει να προσεύχεται να του φωτίσει ο Χριστός το σκότος των οφθαλμών να τα δει. Φώτισόν μου Κύριε το εμόν σκότος θα πρέπει να λέμε ώστε να προφυλαχτούμε από τούτη τη λαίλαπα που σφυροκοπάει την ορθή πίστη και τον Ελληνισμό που λόγω γλώσσας του Ευαγγελίου θα καταδιωχτούμε ανελέητα από τις δυνάμεις του σκότους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η αποστασία είναι ο ίδιος ο Αντίχριστος (λέει ο Χρυσόστομος).Νεοημερολογίτες και Παλαιοημερολογίτες θα κάνουν σε λίγο Σύνοδο ( όχι τοπική Σύνοδο,δηλαδή τοπική Εκκλησία)και θα καταδικάσουν τον Οικουμενισμό ΚΑΙ τους Οικουμενιστές ψευδοποιμένες.

   Διαγραφή