"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

"Μια δαιμονική πίστη και μια ψεύτικη εκκλησία ετοιμάζεται να ανατείλει"

 
 "Μια δαιμονική πίστη
και μια ψεύτικη εκκλησία
ετοιμάζεται να ανατείλει"
(Όσιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος)
 
Οι Ιεράρχες της Ρωσικής Διασποράς 
Άγιος Φιλάρετος και Αρχιεπίσκοπος Αβέρκιος
 
"Διανύουμε μια τρομερή περίοδο. Αλλά δεν είναι μόνο επειδή οι δυνάμεις του παγκόσμιου κακού κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο έδαφος στον κόσμο, αλλά ακόμα περισσότερο επειδή - τρομερό να το λέει κανείς! - πολλοί υψηλόβαθμοι ιεράρχες της Εκκλησίας του Χριστού διεξάγουν μια πραγματική προδοσία της ιερής μας Πίστεως και της Εκκλησίας. Μια εντελώς νέα εποχή στον Χριστιανισμό διακηρύσσεται. Σκέφτονται να δημιουργήσουν νέα εκκλησία στην οποία όχι μόνο όλοι οι Ορθόδοξοι πρέπει να μετέχουν, αλλά και οι ετερόδοξοι, και ακόμη και οι Μουσουλμάνοι, οι Εβραίοι και οι ειδωλολάτρες. Μιλάνε επίσης και για κάποιου είδους «διάλογο» με τους άθεους! Με αυτόν τον τρόπο, αντί της αληθινής Πίστεως και της αληθινής Εκκλησίας, μια ψεύτικη πίστη ή, κατά την έκφραση του μεγάλου μας πνευματοφόρου λύχνου, Επισκόπου Θεοφάνους του Εγκλείστου, μια δαιμονική πίστη και μια ψεύτικη εκκλησία, ετοιμάζεται να ανατείλει.
      Κ
αι είναι σε αυτές τις φοβερές στιγμές που θέλουμε να δούμε στο πρόσωπο σας τον σταθερό και ακλόνητο πνευματικό ηγέτη μας, που θα μας εμπνέει όλους στον ιερό Αγώνα - την ιερή μάχη - για την αληθινή Πίστη και την αληθινή Εκκλησία εναντίον αυτής της ψεύτικης πίστεως και ψεύτικης εκκλησίας.
      Α
υτό είναι ό, τι θέλουμε! .. Και μόνο αυτό!"
(Από τον Χαιρετιστήριο Λόγο του Αρχιεπισκόπου Συρακουσών και Αγίας Τριάδος Αβερκίου προς τον Άγιο Φιλάρετο Πρωθιεράρχη της Ρωσικής Εκκλησίας εν Διασπορά - 1/14-12-1967)
 
Ο Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς με τον Αρχιεπίσκοπο Αβέρκιο
  
"Πρέπει να προβούμε σε αποφασιστική ρήξη με τον Οικουμενισμό, και δεν πρέπει να έχουμε καμία κοινωνία με τους συνοδοιπόρους του. Ο δρόμος μας δεν είναι ο δικός τους. Πρέπει να το πούμε αυτό με αποφασιστικότητα και να το δείξουμε με τις πράξεις μας. Μια εποχή πραγματικής ομολογίας έρχεται για μας, μια εποχή που ίσως παραμείνουμε μόνοι και διωκόμενοι. Στο βαθμό που όλες οι Ορθόδοξες Τοπικές Εκκλησίες έχουν πλέον εισέλθει στις τάξεις του «Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών» και έχουν ως εκ τούτου προδώσει την Ορθοδοξία και προσκυνήσει τον Σατανά, έχει έρθει η ώρα της πλήρους απομονώσεώς μας. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να έχουμε καμία κοινωνία με αποστάτες της αληθινής Ορθοδοξία, και πρέπει να είμαστε έτοιμοι, εάν απαιτηθεί, να αναχωρήσουμε στις "κατακόμβες", όπως οι "Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί" στην πατρίδα μας.
      
Η θέση μας ως μαχητές και ομολογητές της καθαρής και αμόλυντης αλήθειας του Χριστού, μας θέτει κάτω από μεγάλη υποχρέωση, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν.
      
Πρέπει να θυμόμαστε πάντα ότι ένας αληθινός ποιμένας της αληθινής Εκκλησίας του Χριστού δεν μπορεί ποτέ και δεν πρέπει να έχει οποιαδήποτε άλλα συμφέροντα, εκτός από τον καθαρό ζήλο για τη δόξα του Θεού και την σωτηρία των ψυχών του ποιμνίου του - σε αυτό και μόνο πρέπει όλες οι σκέψεις του, όλα τα συναισθήματά του και κάθε δραστηριότητα του να κατευθύνεται πάντα
"

(Από κείμενο του ιδίου Ιεράρχου γραμμένο το 1969)
 

+Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αβέρκιος (+31-3-1976 π.η.)
 
ΠΗΓΗ - ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ:

2 σχόλια:

  1. ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΟΣ25 Ιουνίου 2016 στις 7:50 μ.μ.

    Δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης, αποδεχόμενοι στην "Μεγάλη Σύνοδο" την Ιστορική ονομασία των Αιρετικών , τους τίτλους αυτοπροσδιορισμού τους δηλαδή, όπου σαφώς αναφέρεται ότι θεωρούν τους εαυτούς τους Χριστιανική ΕΚΚΛΗΣΙΑ, στην πραγματικότητα μαζί με το όνομα, τον τίτλο δηλαδή, αποδέχονται και την ουσία, το Εκκλησία δηλαδή. Καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα δι άλλης οδού. Οι φιλοοικουμενιστές τελικά πέτυχαν αυτό που ζητούσαν μέσω του επίμαχου κειμένου, την "Συνοδική" αναγνώριση της μέχρι τώρα πορείας τους. Αυτή είναι η ουσία και τα λογοπαίγνια δεν οφελούν, απλώς προσπαθούν να καμουφλάρουν την αλήθεια για τους απλούστερους αδελφούς μας. Έκαστος ας πράξει πλέον ότι Ο Θεός και η συνείδησή του τον πληροφορεί, τα λόγια δεν σώζουν αλλά τα έργα, τα όποια όρια καλοπροαίρετης Οικονομίας έχουν ήδη ξεπεραστεί με τις αποφάσεις αυτής της " Συνόδου "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ὁ "πατριάρχης Ἀλεξανδρείας" Θεόδωρος ἐδήλωσε στόν δημοσιογράφον Γεώργιον Σαχίνην τά ἑξῆς αἱρετικά (βλ. http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1331620):
    "Ἔχουμε τάς σεπτάς Οἰκουμενικάς Συνόδους, αὐτή ὅμως ἡ Σύνοδος δέν ὠνομάσθηκε 8η Οἰκουμενική Σύνοδος, διότι ἀπουσιάζει ἡ ἄλλη ἀδελφή Ρωμαιοκαθολική Ἐκκλησία, ἡ Ἀγγλικανική Ἐκκλησία, δηλαδή μετά πού χωριστήκαμε, μετά τό Σχίσμα, ἡ Ἐκκλησία μοιράσθηκε σε πολλά κομμάτια κι' ἔτσι δέν μπορέσαμε νά δώσουμε τό ὄνομα "Οἰκουμενική," ἀλλά εἴπαμε "Ἁγία καί Μεγάλη Σύνοδος." Ἔτσι, λοιπόν, 62 χρόνια, δέν ξέρω ἀκριβῶς πόσα, συζητᾶμε γιά νά γίνῃ αὐτή ἡ συνάντηση τῶν Ὀρθοδόξων μετά ἀπό 1236 χρόνια. Νομίζω ὅτι καταλάβαιναν οἱ πρῶτοι τήν μεγάλη ἀνάγκη ἐπί τῆς ἐποχῆς τοῦ Ἀθηναγόρα, ἕνας μεγάλος Πατριάρχης, πού εἶχε ἔρθει στήν Κρήτη μας ..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή